31.5.17

Αυτά ζούμε κι' αυτά ακούμε…



Έφυγε ο Επίτιμος Πρόεδρος της Ν. Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Πλήρης ημερών. Η Ιστορία θα τον κρίνει. Θα τον κρίνει έχοντας όλα τα γεγονότα στο τραπέζι.




Είδες απλό κόσμο, που δεν τον γνώριζε, να λέει "Θεός συγχωρέστον", αυτό που λέει καθένας σώφρων και με λίγο μυαλό άνθρωπος. Και από την άλλη είδες την απίστευτη χολή για έναν νεκρό. Είχα ακούσει πατέρα να συγχωρεί τον δολοφόνο του γιου του και αναρωτήθηκα που βρήκε τη δύναμη. Και χθες είδα αυτή τη χολή και αναρωτήθηκα "που βρήκαν αυτή την κακία, αυτό το μίσος"….



Έζησε λέει Δημοσία δαπάνη. Και το λένε ποιοι; Εκείνοι που ζουν σε σύνταξη από τα 45 σε βάρος των αγροτών που βγαίνουν στα 65. Και αυτοί με 25-30 χρόνια δουλειά λαμβάνουν σύνταξη τριπλάσια κατ ελάχιστον από τον αγρότη που δουλεύει 50 χρόνια.
Το λένε αυτοί που διορίστηκαν από τον βο(υ)λευτή τους, χωρίς να γνωρίζουν ότι το Ελλάδα γράφεται με δύο λ, και έφτασαν να φύγουν με βαθμό Διευθυντού του Δημοσίου Οργανισμού όπου βολεύτηκαν.
Το λένε αυτοί που θα έκαναν την επανάσταση, ενώ δεν έχουν δουλέψει ούτε μια ώρα στη ζωή τους.
Το λένε αυτοί που αν τους έβαζες να δουλέψουν σε ιδιωτική εταιρία την επόμενη ώρα θα είχαν απολυθεί.
Το λένε αυτοί που λάμβαναν το "επίδομα πλυσίματος χειρών" ταυτόχρονα με το "δεν το λέμε αλλά το δίνουμε, επίδομα ξυσίματος αχαμνών,".
Το λένε αυτοί που το Κράτος και οι ίδιοι πλήρωναν για σύνταξη 15% περίπου και έπαιρναν σύνταξη το 120% του μισθού τους. Γιατί πως να το κάνουμε, όταν ξύνεσαι επί ολίγων ετών ως εργαζόμενος στο Δημόσιο, τι θα κάνεις ως "νέος συνταξιούχος";
Αυτοί κύριοι μίλησαν για τον νεκρό. Συμφωνούσες η διαφωνούσες μαζί του πολιτικά, είναι γεγονός ότι ο Μητσοτάκης επί 58 χρόνια ήταν στον Δημόσιο βίο. Εκλεγμένος. Όχι διορισμένος όπως οι σχολιαστές του θανάτου του. 
Αυτά ζούμε αυτά ακούμε. 
Διότι δυστυχώς η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε σε δυο χρόνια και έσπειρε απίστευτο μίσος στην κοινωνία, που έφτασε να γίνει μίσος για το πρόσωπο ενός  νεκρού. Δεν έφερε απλά δυο μνημόνια ο ΣΥΡΙΖΑ, έφερε την καταστροφή των εναπομεινάσων ηθικών αρχών και αξιών. Θα μου πεις προφανώς ήταν λίγες οι ηθικές αξίες γι’αυτό τόσο εύκολα τις εξαΰλωσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά η έλλειψη ήθους, αξιών και κανόνων, είναι έλλειμμα παιδείας. Τι παιδεία θα δώσει στο παιδί του ο διορισμένος που αναφέρουμε; Θα το γαλουχήσει να βολεύεται σε βάρος των άλλων. Στην εφορία η μαμά, στην πολεοδομία ο μπαμπάς, τα παιδιά στον ΟΤΕ και στο Υπουργείο.
Τις "καλές" εποχές του "με το κιλό διορισμών περνώντας από τις πανίσχυρες κλαδικές" οικογένειες "τρούπωσαν σούμπιτες" σε θέσεις, χωρίς τα ελάχιστα τυπικά προσόντα. Έτσι διαιωνίστηκε το είδος και σήμερα έρχονται και βρίζουν το νεκρό. Ο ΣΎΡΙΖΑ δεν έχει ευθύνες; Επειδή ήταν αντιπολίτευση δεν έμπαιναν "δικοί"του με το κιλό; Αξίζει να δει κανείς την ανθρωπογεωγραφία των μισθωτών του δημοσίου  και το επίπεδο το οποίο μιλούν, διαβιούν και τι αναμένουν. 
Δεν ξέρω αν και πότε θα συνέλθει η χώρα. Δεν ξέρει κανείς πότε θα κοιτάξουμε τον διπλανό μας χωρίς μίσος. Γιατί πότισαν οι ΣΑΝΕΛ με απίστευτο μίσος τον κόσμο. Μέχρι να φτάσουμε, αν φτάσουμε σε αυτό το σημείο, εγώ θα πω ότι λέει η "αγράμματη και αδιόριστη" γιαγιά μου "Θεός συγχωρέστον". Η Ιστορία θα γραφεί και θα περιλαμβάνει και εσένα μέσα. Και θα είναι πολύ πιο αντικειμενική από τους σχολιαστές του κ...ου. Που τους έδωσαν στυλό και έβγαλαν χολή, τους έδωσαν "σόσιαλ μύδια" και έγιναν επί παντός επιστητού.
Καλό ταξίδι Επίτιμε…

Μπιάνκα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου