10.5.17

Όσοι προλάβουν...



Κυβέρνηση που να παριστάνει την αριστερή θα έχουμε για 18 - 20 μήνες ακόμη. Ενώ και οι αριστεροί "ακόλουθοι" του ΣΥΡΙΖΑ (Λαφαζάνηδες, Ζωές, Ανταρσύες) δεν γεμίζουν ούτε την Ερμού, όπως φάνηκε και στο συλλαλητήριο της Κυριακής. Αυτοί που θα βαστήξουν είναι μόνο οι πρωθυπουργοί που παριστάνουν και τους αριστερούς. Έρχεται όμως η "διανομή". Και χωρίς αριστερή κυβέρνηση, δεν περπατάει...



Μπορεί να την ακούσουμε με τις εύηχες λέξεις "μεταρρύθμιση", ή τη γαργαλιστική "δίκαιη ανάπτυξη" ή το δημαγωγικό "αριστερό όραμα". Μην παρασυρθούμε αυτή την φορά. Όπως και να την "βαφτίσει" ο ΣΥΡΙΖΑ, η ουσία δεν αλλάζει. Πρόκειται για χοντρή "διανομή". Για μεταφορά κράτους και κρατικής περιουσίας σε άλλα χέρια. Με υποσχέσεις. Με ταξίματα. Με όνειρα για εμάς και τα παιδιά μας...



Αρχικά θα πρωταγωνιστήσουν τα κρατικοδίαιτα επιχειρηματικά χέρια. Στο βάθος οι μεσάζοντες. Πιο πέρα οι "βιτρίνες" συμφερόντων και κεφαλαίων. Γύρω μας τα "ενδιαφέροντα" που θα αλλάξουν το πρόσωπο της Ελλάδας.  
Οράματα και κινήσεις που δήθεν θα αναβαθμίσουν τον ενεργειακό ρόλο της Ελλάδας στα Βαλκάνια και την Ανατολική Ευρώπη. Που θα αξιοποιήσουν τον ελληνικό πλούτο σε πετρέλαια και φυσικό αέριο. Δεν θα καθυστερήσουν.
Μέσα στο 2017 θα βγάλουν πάλι τις κελεμπίες από τα σεντούκια και θα μας δώσουν τους κουβάδες να μαζεύουμε τα πετρέλαια από τις άδειες και τις συμφωνίες που θα υπογράψουν. 
Τις συμφωνίες για έρευνες, τα αποτελέσματα των οποίων κάνουν πολύ καλούς τζίρους όταν πωλούνται στη διεθνή αγορά...
Ταυτόχρονα και άλλες ηρωικές πρωτοβουλίες. Πολιτικές μεταβίβασης του κράτους σε "κεφαλαιούχους" που θα μας οδηγήσουν στην τεχνολογία και στην καινοτομία. Σε εκείνους που θα αξιοποιήσουν τους νέους Έλληνες επιστήμονες για να μην φεύγουν από την πατρίδα...
Στους άλλους που θα αναλάβουν το ρεύμα, τα νερά, τις μεταφορές, τον τουρισμό και τις υποδομές, για να φτιάξουν μια Ελλάδα ανταγωνίστρια της Ευρώπης... Μια Ελλάδα με δίκαιη αριστερή ανάπτυξη...
Ο "ροζ καπνός" που θα καλύψει τη "διανομή" (για να θεμελιωθούν στηρίγματα να σταθεροποιήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία και μετά το 2019 -όπως επιθυμούν και φαντάζονται στην Κουμουνδούρου-) ξεχύνεται ήδη από τους μηχανισμούς προπαγάνδας.   
Μείωση της ανεργίας κατά 15% (!!!) μέχρι το 2020 διαλαλούν οι κυβερνητικοί παράγοντες. Θα εξασφαλίσουμε 500.000 θέσεις εργασίας με αύξηση της συμμετοχής της βιομηχανίας στο ΑΕΠ από το 9% στο 12%, λένε. 
Έτσι έτυχε και άκουσαν από εδώ και από εκεί. Και το παπαγαλίζουν. Γιατί νομίζουν πως θα το διατάξουν και θα γίνει. Αλλά η ανάπτυξη δεν έρχεται με εντολές... 
Το γνωρίζουμε το παραμύθι. Μας το διάβασαν και οι "άλλοι" με τον τίτλο "αναγέννηση της οικονομίας". Μας τον ξαναδιάβασαν με τον πομπώδη πλάγιο τίτλο... "Θα ξαναχτίσουμε το κράτος".  
Έχει ξαναπαιχτεί αυτό το θέατρο. Και στα "διαλείμματα" μας πιπίλιζε  η "ιστορική" διαφήμιση του "λεφτά υπάρχουν".   
Αυτό που θα ζήσουμε από εδώ και πέρα (μέχρι να φθάσουμε στις εκλογές του Φθινοπώρου του 2018), λέγεται (με άλλα λόγια) πολιτική εκμετάλλευση των θεωρητικών δυνατοτήτων ανάπτυξης για τη χώρα μετά την αξιολόγηση και τη συμφωνία. Επίπλαστης ευημερίας με το πρόσχημα ότι τα πόδια της οικονομίας της Ελλάδος είναι πλέον ελατήρια... Είναι βάσεις πυραυλικής ανάπτυξης...
Θεωρητικά, το 18μηνο βεβαίως και είναι χρόνος αξιοποιήσιμος για ανάπτυξη. Είναι ικανό διάστημα για κινήσεις επιστροφής της οικονομίας σε κάποια κανονικότητα. Είναι τέλος ικανοποιητική η απόσταση για να προλάβει να θεμελιώσει κάποιος πολιτικός πλατφόρμα προσέλκυσης επενδύσεων, επενδυτών και κεφαλαίων με θέσεις εργασίας. 
Όταν όμως έχεις να κάνεις με αριστερούς του ΣΥΡΙΖΑ που ενώ θα ψηφίσουν, με τα δύο χέρια, το άνοιγμα καταστημάτων τις Κυριακές, κατεβάζουν  τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ σε συλλαλητήριο κατά του μέτρου που θα ψηφίσουν (!!!) πρέπει να είσαι μετρίας και κάτω αντίληψης, αν περιμένεις αναπτυξιακό περιβάλλον στην οικονομία από τον Αλέξη Τσίπρα.   
Συνεπώς, ο δρόμος δεν μπορεί να είναι άλλος από αυτόν που είχε χαράξει το ΠΑΣΟΚ μετά το 1985. Ο δρόμος της "διανομής" για όποιον προλάβει να περάσει στην οικογένεια της μοιρασιάς. Δουλειές που θα υπόσχονται πολλά. Κεφάλαια με άγνωστη προέλευση. Επενδυτές που αγοράζουν και πουλάνε ό,τι προλάβουν πριν τους χάσουμε. Πριν τους ξεχάσουμε. Τους "ανακάλυψε" και η Ν.Δ. Τη "διανομή" όμως τη ζήσαμε. Την ανάπτυξη ψάχνουμε από το 1980 μέχρι σήμερα. 

Γιώργος Κράλογλου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου