3.6.17

Δεν φεύγουν με τίποτα… θα τους τρώμε στην μάπα!



-Τα ‘μαθες; Φεύγουν ως το τέλος του μήνα!!!!!
-Ποιοι ρε; Οι πρόσφυγες; Τους διώχνει τελικά ο Μουζάλας;
-Ποιοι πρόσφυγες ρε σαψάλη; Οι συριζαίοι… η κυβέρνηση… πάμε για εκλογές. Δεν τους παίρνει άλλο, αφού έφαγαν και πάλι παπάρα από τους Ευρωπαίους….




-Χα χα χα… τι λες ρε, τρελός είσαι; Πιο εύκολα θα φύγουν οι πρόσφυγες παρά αυτοί. Κατσικώθηκαν για τα καλά στο γκουβέρνο… κορόιδα είναι να χάσουν την κουτάλα;
-Που το στηρίζεις αυτό;
-Να σου πω…


…Πριν από λίγο καιρό δημοσιεύτηκαν κάπου, δεν θυμάμαι που, τα δηλωθέντα εισοδήματα του 2014 όλων αυτών των 153 καραγκιόζηδων που νομοθετούν για πάρτη μας. Και το ενδιαφέρον στοιχείο ήταν ότι ο μέσος όρος ετήσιου δηλωθέντος εισοδήματος ήταν 4.000 έως 4.500 ευρώ! Ο μέσος όρος παρακαλώ, που βγαίνει βάζοντας στην εξίσωση ακόμη κι όλους εκείνους που τον ανεβάζουν, αφού διαθέτουν εκατομμύρια στο εξωτερικό, κάποιοι μάλιστα και μετοχές της Black Rock.
Μιλάμε δηλαδή για ψίχουλα αφού οι περισσότεροι εξ αυτών ήταν επαγγελματίες άεργοι, και στην καλύτερη περίπτωση αφισοκολλητές του κόμματος έναντι μιας μικρής αμοιβής. Δεν τους βλέπεις εξάλλου όσους δεν μπόρεσαν να γίνουν βουλευτές, πως κάνουν για μια οποιαδήποτε καρέκλα στο δημόσιο; Έστω και προσωρινή… έστω και με σύμβαση συγκεκριμένου χρόνου. Έστω και ως οδοκαθαριστές; Αρκεί να χωθούν κάπου για να χουν να τρώνε.
Εδώ κοτζάμ αντ’ αυτού του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, και επαγγελματικά είναι μια απλή συμβασιούχος οδοκαθαρίστρια του Δήμου. Επί Σύριζα παρακαλώ διορίστηκε κι αυτή. Όπως κι αδελφή της, που είναι συμβασιούχος ταμίας του Κρατικού Θεάτρου… και πολ ντάνσερ από τις λίγες!
Μιλάμε για πεινάλες. Γι αυτό και όλος ο κακός χαμός με τους διορισμούς ράπερ, μπάρμεν, γκόμενων, ντελιβεράδων, και όλων εκείνων των συριζαίων «αγωνιστών», ως … συμβούλων υπουργών! Έτσι εξαγοράζονται οι «αυθόρμητες» διαδηλώσεις στα πεζοδρόμια και τα στημένα τρολαρίσματα στο διαδίκτυο. Ακόμη και η «σύζυγος» αυτό επεδίωκε και τελικά το κατάφερε. Να διοριστεί ως γραμματειακή υποστήριξη στο Πολυτεχνείο. Κοτζάμ επιστήμων και θα βγάζει φωτοτυπίες για τους καθηγητάδες… για ένα χιλιάρικο το μήνα βρέξει χιονίσει… χα χα χα… και συ πίστευες ότι ήθελαν να αλλάξουν την Ευρώπη; Αυτοί δεν είχαν ούτε ρεζέρβα βρακί να αλλάξουν… τι να λέμε;
Και κάθεσαι και μου λες, σοβαρός άνθρωπος,  ότι οι 153 συριζοψεκασμένοι βολευτές θα παρατήσουν τα σημερινά 8 χιλιάρικα μήνας μπαίνει μήνας βγαίνει, χώρια τα διάφορα εξτρά, για να ξαναγυρίσουν που; Στην τράκα; Στη ζήτα; Τους έχεις για χαχόλους; Επιτήδειοι απατεώνες είναι, δεν είναι κορόιδα… μην τρελαθούμε κιόλας.
Τώρα που βρήκαν μπακαγιόκο δεν το κουνάνε από κει, ακόμη κι αν χρειαστεί να υπογράψουν την πώληση του Παρθενώνα στους Τούρκους για να τον κάνουν καζίνο… ή για να γυρνάνε εκεί το Σαρβάιβορ. Ικανούς τους έχω… αρκεί να μη χάσουν την μονέδα. 

Και εν πάση περιπτώσει, άσε στην άκρη το οικονομικό και το βιοποριστικό. Έτσι κι αλλιώς συνηθισμένοι στην αφραγκία είναι. Δες το πολιτικά. Τόσα χρόνια, τόσες δεκαετίες, όλα αυτά τα πολιτικά λαμόγια ζούσαν στην πούδρα, με το φωτοστέφανο του καταπιεσμένου αριστερού, ασκώντας ανέξοδη κριτική επί παντός επιστητού, καταγγέλλοντας τους πάντες και τα πάντα, με τα ΜΜΕ αλλά και με ολόκληρη την κοινωνία να τους φέρεται με σεβασμό, με ενοχικό θαυμασμό, πιστεύοντας στην διαχρονική τους αλήθεια, στο ηθικό τους πλεονέκτημα, και στο γεγονός ότι «βασανίστηκαν» επί χούντας… χα χα χα. Και εν πάση περιπτώσει δεν είχαν κυβερνήσει ποτέ… δεν τους είχε δοθεί ποτέ η ευκαιρία να μας σώσουν.
Τώρα όμως που τους φάγαμε στη μάπα δυο και κάτι ολόκληρα χρόνια, ακόμη και ο πιο αφελής ψηφοφόρος, ακόμη και ο πιο ανόητος, έχει καταλάβει περί τίνος πρόκειται. Ότι άλλο η ανέξοδη κριτική και οι καταγγελίες εκ του ασφαλούς, έξω από τον χορό, κι άλλο η άσκηση κυβερνητικής πολιτικής και μάλιστα στην πιο κρίσιμη ιστορική καμπή των τελευταίων δεκαετιών. Οπότε, όλοι σχεδόν τους έχουν πλέον φτυσμένους. Ακόμη και οι ίδιοι οι πούροι αριστεροί, που την κάνανε όσο ήταν νωρίς… μόλις ο Αλέξης τους πρόδωσε το όνειρο να γίνουμε Σομαλία ή έστω Σουδάν. Τότε που έκανε την μεγάλη κωλοτούμπα και δεν άκουσε τον Δρα Μπαρουφάκη που ήθελε να πέσουμε στο κενό… τότε που η ραχοκοκκαλιά του Σύριζα πέρασε από τις συνιστώσες και τα κινήματα στους μπαρουτοκαπνισμένους τριτοκλασάτους, πλην όμως έμπειρους κωλοπετσωμένους διαδρομιστές του βαθέως Πασόκ της αρπαχτής και της γρηγοράδας.
Εξάλλου δες τον Δραχμαζάνη: Τόσες δεκαετίες αγωνίζονταν (λέμε τώρα) να γίνει εξουσία για να λύσει τα προβλήματα του τόπου. Τελικά τα κατάφερε και έγινε υπερυπουργός με αρμοδιότητα σε 7 υπουργεία!!! Έκανε τίποτα; Τα σκάτωσε και παραιτήθηκε, και σήμερα τριγυρνάει πάλι στα πεζοδρόμια με άλλους δυο τρεις μισότρελους, διαδηλώνοντας για τα πάντα όλα, ελπίζοντας  σε τι; Να ξαναγίνει υπουργός για να μας σώσει; Μα αφού ήταν και έφυγε… Το ίδιο και η άλλη … η ζουρλή. Καταλαβαίνεις για τι ζαγάρια μιλάμε;
Άρα, για να το κλείνω, ότι και να γίνει, όσες σφαλιάρες και να τρώνε από τους δανειστές, αυτοί εκεί… θα υπογράφουν αγέρωχοι (στα τέσσερα), και θα συνεχίζουν να μοιράζουν σανό σε όσα γίδια τους απέμειναν… τα μισά επειδή διορίστηκαν κάπου, και τα άλλα μισά επειδή ελπίζουν να διοριστούν κι αυτά... να τρυπώσουν όπου βρουν. Για τέτοιους ιδεολόγους μιλάμε. Οπότε, αν δεν εξαντλήσουν ακόμη και την τελευταία μέρα που τους δίνει το Σύνταγμα, δεν φεύγουν… θα τους φάμε στη μάπα για τα καλά. Τέλος…

Strange Attractor

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου