23.6.17

Ένας άτυχος νεαρός «ήρωας»…



Αστυνομικοί της πόλης Palmdale της Καλιφόρνια, πυροβόλησαν και τραυμάτισαν θανάσιμα έναν 17χρονο, ο οποίος προσπάθησε να τους βοηθήσει, συγκρατώντας ένα αγριεμένο πιτ μπουλ, το οποίο ανήκε σε άλλον και επιτίθετο εναντίον τους.



Ο νεαρός «ήρωας», ονόματι Armando Garcia-Muro, έχασε τη ζωή του όταν σφαίρα αστυνομικού που προορίζονταν για το άγριο σκυλί εξοστρακίστηκε και τον πέτυχε στο στήθος…


Όλα δείχνουν ότι το συγκεκριμένο περιστατικό είχε όλα τα λάθος στοιχεία. Τα πάντα ξεκίνησαν όταν ενοχλημένοι γείτονες κάλεσαν την αστυνομία επειδή ένα πάρτι σε διαμέρισμα πολυκατοικίας είχε βγει εκτός ελέγχου, με τον θόρυβο της μουσικής να σπάει νεύρα μέσα στη νύχτα.
Η αστυνομία έφτασε στο σπίτι του πάρτι στις 3:40 τα χαράματα, αλλά οι άνδρες της δέχτηκαν επίθεση από το πιτ μπουλ της ιδιοκτήτριας με αποτέλεσμα να αναγκαστούν να το πυροβολήσουν. Εκείνη την ώρα, ένας καλεσμένος του πάρτι, ο άτυχος 17χρονος, προσπάθησε να πιάσει το σκυλί και να το πάει μέσα στο διαμέρισμα, αλλά δυστυχώς δέχθηκε μια σφαίρα που εξοστρακίστηκε, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.
Η αστυνομία της πόλης εξέφρασε την λύπη της για το θλιβερό περιστατικό, χαρακτηρίζοντάς το «ακραία ατυχές». Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι αστυνομικοί πυροβόλησαν κατά του επιτιθέμενου σκύλου όταν αυτός απείχε περίπου 5 μέτρα από αυτούς, αλλά μάλλον δεν είδαν τον νεαρό, που προσπαθούσε να μαζέψει τον σκύλο,  μέσα στο σκοτάδι.
Μια παράπλευρη απώλεια του περιστατικού, που θα ήταν τραγελαφικό αν δεν ήταν τόσο σοβαρό, είναι ότι ένας από τους αστυνομικούς που δαγκώθηκε σοβαρά από τον σκύλο επίσης δέχτηκε σφαίρα συναδέλφου του που … εξοστρακίστηκε, αλλά ευτυχώς επέζησε!
Η ιδιοκτήτρια του σκύλου αναφέρει πως το πιτ μπουλ ήταν λυμένο όταν ήρθαν οι αστυνομικοί, αλλά γενικά πρόκειται για ήρεμο σκυλί, ενώ αρνείται να πιστέψει ότι επιτέθηκε και δάγκωσε τους αστυνομικούς.
Όσον αφορά στην μητέρα του νεκρού, ακόμη να πιστέψει πως ο γιος της, που είχε άλλα τρία αδέλφια, που λάτρευε τα σκυλιά, και που περίμενε πως και πώς να τελειώσει το σχολείο για να αρχίσει να εργάζεται, έχασε έτσι άδοξα την ζωή του.
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο σκύλος που προκάλεσε τραυματισμούς και θάνατο, επέζησε από τους πυροβολισμούς που δέχθηκε, και τώρα η αστυνομία σκέφτεται να του κάνει ευθανασία…

S.A.

ΥΓ- Η όλη ιστορία μου θύμισε παλιά περιστατικά, που κάποτε ήταν συχνά στην μπανανία μας, όπου κυνηγοί σκότωναν τον πεθερό τους, ή τον κουμπάρο τους, διότι «τον περνούσαν για … μπεκάτσα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου