19.6.17

Ο υπαρκτός κίνδυνος να μείνει ο Σύριζα για πάντα στην κυβέρνηση…



Το ενδεχόμενο ο Σύριζα να αποδειχθεί αιώνια κυβέρνηση στην Ελλάδα, όσο ανατριχιαστικό κι αν ακούγεται, πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη από τους ταρατατζούμ αναλυτές του φιλελεύθερου τόξου. Τι είναι ο Σύριζα αγαπητοί μου, παρά ο γειτονάς σου της διπλανής πόρτας; Ο λεχρίτης κακομούτσουνος γειτονάς σου που εκσφενδονίζει τα σκουπίδια από το μπαλκόνι στο δρόμο;




Σκουπίδια τα οποία βρίσκονται μέσα σε σακούλες σούπερ μάρκετ και σπάνια σε σακούλες αποριμμάτων. Ο καφενόβιος γείτονάς σου που έχει πάρει σύνταξη από το δημόσιο αλλά πρόλαβε να διορίσει τα δύο βλαμμένα, κακομούτσουνα παιδιά του στο Δημόσιο, τα οποία με τη σειρά τους θα βρουν τρόπο να διορίσουν τα δικά τους και πάει λέγοντας…




Ολες αυτές οι οικογένειες θαυμάζουν τον Μπαλάφα, τον Μπαλαούρα, τον Πολάκη, την Γεροβασίλη και πάει λέγοντας. Και η Ελλάδα είναι τίγκα σ΄αυτές τις οικογένειες για να μην πούμε ότι μόνο αυτές οι οικογένειες αποτελούν ως επί το πλείστον το κοινωνικό ιστό της χώρας.
Ακόμη και οικογένειες των βορείων προαστείων, της Κηφισιάς, της Εκάλης κλπ, έχουν στο DNA τους τον Σύριζα. Στην διάρκεια της μεταπολίτευσης μετοίκησαν εδώ οι δημόσιοι υπάλληλοι που έκλεψαν τα πιο πολλά από το Δημόσιο και πήραν τις πιο πολλές μίζες. Οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι επιχειρηματίες που έκαναν δουλειές με το Δημόσιο. DNA πασοκοσύριζα έχουν όλοι αυτοί μέσα τους ακόμη κι αν ψηφίζουν ΝΔ. Βέβαια φρόντισαν να στείλουν τα παιδιά τους στο Deree και στην συνέχεια στο Λονδίνο για να ξεπλυθεί η βλαχιά και η ντροπή της πρώτης γενιάς-μόνο κατ΄επίφαση.
Καθότι τα παιδιά αυτών των οικογενειών χαρακτηρίζονται από την έπαρση και την επίδειξη του νεοπλουτισμού (ακριβό ντύσιμο, αυτοκίνητα, lifestyle) μια και γνωρίζουν ότι προέρχονται από λαικά αρχίδια που έκλεψαν και πήραν μίζες προσπαθώντας στην συνέχεια να ανέβουν κοινωνικά.
Tώρα που ετούτοι εδώ έκλεισαν τσάτρα πάτρα την αξιολόγηση η μόνη τους φροντίδα θα είναι πως να γίνουν Ακηδες αλλά να μην πάνε φυλακή. Η πλειοψηφία των συζύγων της εξουσίας θέλουν να ζήσουν σαν την Βίκυ Σταμάτη προ Κορυδαλλού, οι υπουργοί και οι υπουργίνες το ίδιο. Εχουν λοιπόν μπροστά τους δύο χρόνια για τη μεγάλη κονόμα. Οπότε κορόιδα είναι να πάνε σε εκλογές πριν κατασπαράξουν το σύμπαν και αποκαταστήσουν ακόμη και τα βλαμμένα εγγονάκια τους;
Σπάνια βρίσκεις σ΄αυτή τη πόλη πραγματικές αστικές οικογένειες. Κι αυτές οι οικογένειες σήμερα είναι πάμφτωχες και στο έλεος του ΕΦΚΑ. Διατηρούν όμως την αρχοντιά του παραδοσιακού αστού από γενιά σε γενιά πάνω από δύο αιώνες. Ελάχιστες είναι αυτές οι οικογένειες στην Ελλάδα.

Οι περισσότεροι πλούσιοι είναι κατσιαπλιάδες της μεταπολίτευσης γι΄αυτό και δεν κρύβουν την αδυναμία τους στον Τσίπρα και τον Σύριζα. Στα πρόσωπα του Πολάκη, του Σπίρτζη, του Μπαλαφίνιο, του Κουρουμπλή, του Μπαλαούρα, στην κορμοστασιά της Γεροβασίλη, βλέπουν το δικό τους ξεκίνημα. Αρα ο Σύριζα είναι το σημείο αναφοράς όλων αυτών των κατσιαπλιάδων, δηλαδή της πλειοψηφίας των Ελλήνων. Δεν είναι τυχαίο ότι Αλέξης Τσίπρας αισθάνεται σαν το σπίτι του όταν βρίσκεται στον ΣΕΒ και στον ΣΕΤΕ με τους κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες. Σε όλους αυτούς ο Τσίπρας θυμίζει το θαλασσοδανεισμένο κλεφτοξεκίνημά τους. Τον αισθάνονται τόσο κοντά. Γι΄αυτό και όλοι σχεδόν οι μεγαλόσχημοι μεγαλοεπιχειρηματίες της χώρας αγκάλιασαν τον Τσίπρα.
Πάρτε παράδειγμα ένα χαρακτηριστικό περιστατικό με πρωταγωνιστή τον Μπαλαφίνιο. O απίστευτος υπουργός Μπαλαφίνιο δεν άντεχε να τον επικρίνει ένας πολίτης της Σάμου για τον ΕΝΦΙΑ που πλήρωσε και άρχισε να του λέει
-Αντε πάενε από δω… Είχε κολλήσει η βελόνα. Το κυβερνητικό στέλεχος και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έγινε αποδέκτης των παραπόνων ενός πολίτη σε καφετέρια, ο οποίος εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τον ΕΝΦΙΑ, τις συντάξεις και τις δεσμεύσεις που δεν τήρησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Ο κ. Μπαλάφας ξεκίνησε ψύχραιμα τη συζήτηση, αλλά μόλις άκουσε τον πολίτη να του λέει ότι με την παραίτηση τριών βουλευτών, θα πέσει η κυβέρνηση, ανέβασε τους τόνους του και είπε: «Τους τραμπούκους δεν τους φοβηθήκαμε ποτέ. Εμείς δεν φοβηθήκαμε στη δικτατορία, θα φοβηθούμε τώρα;».
«Δεν είμαι τραμπούκος, εγώ δεν προσκύνησα ούτε τη ΝΔ ούτε το ΠΑΣΟΚ, είμαι αγανακτισμένος» τόνισε ο πολίτης, με τον υφυπουργό να απαντά: «άντε πάενε από δω», φράση την οποία επανέλαβε αρκετές φορές.
Σας θυμίζουμε ότι το «πόθεν έσχες» του υφυπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μπαλάφα περιλαμβάνει καταθέσεις 449.754 ευρώ για το 2014 (χρήση 2013). Ακόμη, αγόρασε ακίνητα, μερίδια σε διαμερίσματα, καταστήματα, και το 2014 είχε εισοδήματα ύψους 20.911 ευρώ και ένα ΙΧ 1.390 κ.ε.
Αυτός είναι ο Σύριζα της διπλανής πόρτας. Και ο οποίος έχει βαθιές ρίζες. Ακολουθεί απόσπασμα από την Εκθεση Πόρτερ:
 Για το οικονομικό έτος 1947-48, οι δαπάνες της κυβέρνησης είχαν υπολογιστεί ότι βρίσκονται στο 200% από το ποσό που χρειαζόταν προπολεμικά. Ο δυσθεώρητες στρατιωτικές δαπάνες -το 32% του προϋπολογισμού!- εξαιτίας του εν εξελίξει εμφυλίου και του κλίματος “ανασφάλειας και αστάθειας” καθιστούσαν “κάθε ορθολογικό σχεδιασμό αδύνατο”. Τα σώματα ασφαλείας απασχολούσαν περίπου 172.000 υπαλλήλους. Ο ίδιος ο Πόρτερ σημειώνει ξεκάθαρα ότι “η εσωτερική ειρήνη και η διευθέτηση των εδαφικών διαφορών είναι οι δυο πιο σημαντικοί παράγοντες στην ανασυγκρότηση”. Πέρα από την επείγουσα εσωτερική κατάσταση, η Έκθεση σημειώνει ότι το κράτος έπρεπε να καλύψει ένα μισθολογικό κόστος των δημοσίων υπαλλήλων που ήταν κατά 44% μεγαλύτερο σε σχέση με το ποσό πριν από τον πόλεμο, ενώ και ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων είχε αυξηθεί δυσανάλογα με το κόστος, κατά 65%. Πρόκειται για ένα ανθρώπινο δυναμικό που χαρακτηρίζεται “εκτεταμένο, υποαμοιβόμενο και απογοητευμένο”. Ο Πόρτερ υπολογίζει μάλιστα ότι το 20% των Ελλήνων -περίπου 1,5 εκατομμύριο πολίτες- σε εκείνη τη φάση ήταν είτε δημόσιοι υπάλληλοι είτε εξαρτημένοι από το κράτος. Ακόμη, αναφέρεται σε επιπλέον ένα εκατομμύριο απόρους, εξαρτημένους από κρατική βοήθεια.

Βασίλης Μπόνιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου