6.6.17

Η διαχρονική τρομοκρατία της Αριστεράς…



Η αποδοχή τρομοκρατικών πράξεων από την Αριστερά είναι κάτι αναμενόμενο.
Όμως, η ευθεία και άνευ προσχημάτων αποδοχή της, από τον εκδότη μιας εφημερίδος που είναι προπύργιο του καραμανλισμού και –υποτιθέμενος- εκφραστής της λαϊκής Δεξιάς, αποδεικνύει αυτό που έχω επανειλημμένως γράψει τα τελευταία δυο χρόνια: αντιμετωπίζουμε ένα Μέτωπο Λαϊκισμού, το οποίο εκφράζει ότι πιο οπισθοδρομικό, ανορθολογικό, αντιδραστικό και ανελεύθερο έχει να επιδείξει η κοινωνία μας!




Όπως και η 17η Νοέμβρη έτσι και η σημερινές –δήθεν επαναστατικές- οργανώσεις τρομοκρατών δεν είναι παρά το ένοπλο –και μακρύ!- χέρι ενός καθεστώτος που δίνει τον αγώνα της καθολικής κυριαρχίας…



Τις δεκαετίες του ’70 και του ’80, όσους επιχειρηματίες δεν μπορούσε να εξοντώσει το σύστημα μέσω κρατικοποιήσεων, τους εξόντωνε ο συνδικαλισμός με μακροχρόνιες απεργίες. Όσοι αποδείχθηκαν πολύ ανθεκτικοί σε αυτές τις «πολιτικές» μεθόδους βρήκαν το θάνατο από το πιστόλι της 17ης Νοέμβρη και του Ε.Λ.Α.
Οι πυλώνες της Δεξιάς παρατάξεως, αυτοί που εγγυώντο τον κοινοβουλευτισμό και την δημοκρατία εξοντώθηκαν χωρίς έλεος. Από τα μεγάλα συγκροτήματα Σκαλιστήρη, Δράκου και Μποδοσάκη μέχρι τους μεγάλους εκδότες Μομφεράτο και Αθανασιάδη, η αριστερή τρομοκρατία επέβαλε το νόμο του φόβου και της σιωπής. Έτσι, η άλωση του κράτους και η κατάλυση των θεσμών ήταν εύκολη υπόθεση στο πολιτικό πεδίο.
Αλλά, και αργότερα, οι δολοφονίες των Αγγελόπουλου, Μποδοσάκη-Αθανασιάδη και Περατικού έστειλαν το κατάλληλο μήνυμα σε όσους συνέχιζαν να μην υπακούουν…
Ολόκληρη η Αριστερά, του δήθεν εκσυγχρονιστικού ΠΑ.ΣΟ.Κ. συμπεριλαμβανομένου, υπέθαλψαν ή/και ανέχθηκαν την τρομοκρατία γιατί απλώς εξυπηρετούσε τα πολιτικά τους σχέδια.
Σήμερα, που το μεταλλαγμένο βαθύ ΠΑ.ΣΟ.Κ. είναι πάλι στην εξουσία, παρέα με το πλέον χυδαίο και αδίστακτο τμήμα της Δεξιάς, στο στόχαστρο δεν μπήκε ένας ακόμη βιομήχανος (πόσοι έμειναν άλλωστε;) αλλά ένας Καθηγητής, πρώην Διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος και πρώην Πρωθυπουργός. Ο ιδανικός συνδυασμός, που τον κατέστησε και ιδανικό στόχο, ιδίως αφού μάλιστα επρόκειτο για τον πρωθυπουργό του P.S.I.
Δεν υπήρχε καλύτερος στόχος για να σταλεί σαφέστερο μήνυμα: όποιος τολμήσει να αμφισβητήσει το αφήγημα περί χρέους απλώς θα εξοντωθεί! Όποιος τολμήσει να αντιπαρατεθεί σοβαρά στην πλήρη κυριαρχία του Λαϊκισμού –δηλαδή όσων κρύβονται πίσω του- κινδυνεύει με τη ζωή του!
Διόλου τυχαίος ο χρόνος του χτυπήματος, ιδίως μάλιστα όταν λίγες μέρες πριν το βιβλίο του Ευάγγελου Βενιζέλου είχε κονιορτοποιήσει κάθε αστείο επιχείρημα περί καταστροφικού P.S.I. και, κατά συνέπεια, την ουσία του αφηγήματος περί χρέους.
Μόνον ένας αφελής ή εντελώς άσχετος μπορεί να πιστεύει ότι οποιαδήποτε εξέλιξη στο χρέος θα επηρεάσει την πορεία προς την ανάκαμψη, όταν καμία πραγματική μεταρρύθμιση δεν έγινε και ούτε θα γίνει ενώ ο κρατισμός συνεχίζει να διογκώνεται!
Είναι κοινό μυστικό ότι αν η 17η Νοέμβρη δεν είχε κάνει το λάθος να δολοφονήσει τον Βρετανό Στρατιωτικό Ακόλουθο καμία σοβαρή προσπάθεια για την εξάρθρωσή της δεν θα είχε ξεκινήσει. Επίσης, χωρίς τους Ολυμπιακούς Αγώνες η πίεση Βρετανίας και Η.Π.Α. δεν θα είχε γίνει τόσο έντονη. Όμως, και το εκσυγχρονιστικό ΠΑ.ΣΟ.Κ. που κυβερνούσε είχε πια ενσωματωθεί και δεν ένοιωθε ιδιαίτερη ιδεολογική συμπάθεια για ένα τσούρμο παρανοϊκούς. Το παρασκήνιο εκείνης της εποχής δεν το γνωρίζουμε και ίσως δεν θα το μάθουμε ποτέ, αλλά μπορούμε να το υποθέσουμε.
Σήμερα, το εκσυγχρονιστικό ΠΑΣ.Ο.Κ. μετράει το πρώτο του θύμα από τρομοκρατική ενέργεια, αλλά κυβερνάει του βαθύ λαϊκιστικό ΠΑ.ΣΟ.Κ. παρέα με τους δεξιούς ομολόγους του. Μένει να δούμε ποιο θα είναι το μοιραίο τους λάθος…

Ιπποκράτης Χατζηαγγελίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου