22.6.17

Γιατί ο Τσίπρας μας φόρεσε φέσι μέχρι τον αστράγαλο;



Παλιός κι έμπειρος πολιτικός προσπάθησε να μου εξηγήσει για τις συνεχείς αποτυχίες, που έχουν οι όποιες διαπραγματευτικές προσπάθειες του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης του. Γιατί, παρά το φιάσκο της..."περήφανης" βαρουφάκειας διαπραγμάτευσης, που μας οδήγησε στο κλείσιμο των τραπεζών και στο επαχθές τρίτο μνημόνιο, οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ συνεχίζουν να αποτυγχάνουν συστηματικά.




Γιατί όλο διακηρύσσουν νίκες και θριάμβοι, κι υφίστανται πανωλεθρίες, που τελικά τις πληρώνει πανάκριβα ο ελληνικός λαός, που υποφέρει. Οι λόγοι είναι δύο, μου έλεγε…


Ο πρώτος είναι ότι ο κ.Τσίπρας είναι παντελώς άσχετος με το πώς σκέπτονται, λειτουργούν και διαπραγματεύουνται στην Ευρώπη και δεν κατέχουν στοιχειώδεις γνώσεις κι εμπειρίες. Γι αυτό, όπως μου επεσήμανε χαρακτηριστικά: "Τσίπρες και Τσακαλώτους, ο Σόϊμπλε τους τρώει για πρωινό. Εδώ άλλοι κι άλλοι, ικανότεροι κι εμπειρότεροι δεν μπορούν να τα βάλουν μαζί του, θα τα βγάλει πέρα ο Ευκλείδης η ο Αλέξης;".
Ο δεύτερος λόγος είναι ότι η όλη τακτική του κ. Τσίπρα εξαντλείται στην επικοινωνία ή ακόμα χειρότερα στην προπαγάνδα. Πώς θα παρουσιάσει την ήττα ως νίκη για να επηρεάσει τους ψηφοφόρους του, που δεν δείχνει να τους έχει και σε μεγάλη εκτίμηση, τους βουλευτές του, που ούτως ή άλλως τους έχει του χεριού του, και πώς θα κρατηθεί στην εξουσία, όσον το δυνατόν περισσότερο και παραπάνω. Αυτό είναι προφανές ότι είναι το μόνο που τον ενδιαφέρει. Τίποτα άλλο. "Όχι το καλό της χώρας αλλά του κόμματος κι ιδίως του ιδίου και της παρεούλας με την οποίαν συγκυβερνά. Ζουν το όνειρο τους, κι από αυτό δεν θέλουν να ξυπνήσουν. Μολονότι θα έρθει αργά ή γρήγορα, η στιγμή που η ίδια η ζωή θα τους ξυπνήσει άγρια, βίαια".
Με αυτά κατά νου, σας παρακαλώ να διαβάσετε τις σκέψεις μου αυτές προσεκτικά, βάζοντας πάνω από τις κομματικές ή άλλες αντιλήψεις ή κι εμμονές σας την αγάπη και την ανησυχία σας για το μέλλον της πατρίδας μας. Γράφω την σημερινή σημείωση με βαθιά συναίσθηση των ευθυνών μου απέναντι στην Ελλάδα και τις μελλοντικές γενιές, διαισθανόμενος τη θύελλα που έρχεται κι απειλεί να σαρώσει τα πάντα με τρόπο ακόμα χειρότερο όσων έχουμε ζήσει ως τώρα.
Ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας είχε δεσμευτεί έναντι των βουλευτών αλλά κυρίως έναντι του ελληνικού λαού ότι ο μόνος λόγος που δέχτηκε να νομοθετήσει το 4ο Μνημόνιο, το βαρύ πακέτο των 5,4 δις ευρώ μέτρων, που θα κληθούν να πληρώσουν συνταξιούχοι και φορολογούμενοι, ήταν για να μπορέσει να πάρει μια "καθαρή λύση" για την ελάφρυνση του χρέους, που θα επέτρεπε σταδιακά στην πατρίδα μας να βγει στις αγορές και να απεμπλακεί από την επιτροπεία των δανειστών. Είχε δεσμευτεί επίσης ότι δεν θα δεχόταν άλλη απόφαση κι ότι αν δεν έπαιρνε την καθαρή λύση, θα ξεψήφιζε το 4ο Μνημόνιο.
Δυστυχώς στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου, όπως ακριβώς είχα προβλέψει μέσα από αυτή την τόσο φιλόξενη στήλη,  δεν πήρε την "Καθαρή Λύση" και συμφώνησε σε μια απόφαση, που θα μπορούσε να είχε ληφθεί εδώ κι 6-7 τουλάχιστον μήνες, χωρίς το τραγικό πολιτικό κι οικονομικό κόστος των τελευταίων μηνών. Ο κ. Τσίπρας, όχι μόνο απέτυχε οικτρά και δεν τήρησε τις δεσμεύσεις του αλλά έφτασε μέχρι του σημείου να βαφτίζει την τραγική ήττα του ως δήθεν νίκη. Μιλάμε για ένα ξεδιάντροπο εμπαιγμό και των βουλευτών του αλλά κυρίως του ελληνικού λαού,  που υφίσταται τις οδυνηρές συνέπειες της ανερμάτιστης κι αποτυχημένης πολιτικής του κ. Τσιπρα και των συντρόφων του.
Η συνεχιζόμενη κοροϊδία δεν μπορεί να γίνει δεκτή. Η Ελλάδα δεν μπορεί να ανέχεται πλέον ανεπαρκείς, ανίκανους, ψεύτες και πολιτικούς απατεώνες που την καταστρέφουν συστηματικά, όπως είναι η ανερμάτιστη παρεούλα των Συριζανελ. Η χώρα κινδυνεύει κι όσοι αποφεύγουν να αντιδράσουν και σιωπούν γίνονται συνένοχοι στην μεγαλύτερη δοκιμασία που υφίστανται η πατρίδα μας και τα παιδιά μας από την εποχή του εμφυλίου πολέμου.

Γιάννης Λοβέρδος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου