9.7.17

Ντάνο, εξαφανίσου! Η Αθήνα δεν είναι για σένα…



Για πολλούς, ο Γιώργος Αγγελόπουλος είναι ένα λαϊκό παιδί που μπήκε στο Survivor με μόνο στόχο του τη δημοσιότητα και εν συνεχεία τη νίκη. Για τους περισσότερους –όπως αποδείχτηκε-  είναι ένα λαϊκό παιδί. Σκέτο. Χωρίς την παραμικρή ίντριγκα γύρω από τον τηλεοπτικό και διαδικτυακό μύθο του Ντάνου.




Η διαφορά των πρώτων από τους δεύτερους, είναι ο τρόπος με τον οποίο έχουν στο μυαλό τους και χρησιμοποιούν τη λέξη «λαϊκός». Η μία πλευρά θεωρεί πως το να είναι κάποιος λαϊκός, ταυτόχρονα τον εντάσσει στην κατηγορία του «δεύτερου». Του απαίδευτου, του χαζού, του αμόρφωτου. Η άλλη, είναι της άποψης πως ο Γιώργος είναι το λαϊκό, «αυθεντικό» παιδί – σήμα κατατεθέν της ελληνικής επαρχίας…



Δε χρειάζεται να πούμε ποια από τις δύο εκδοχές είναι η επικρατέστερη. Αυτό, άλλωστε, το έκρινε ο κόσμος. Ο Ντάνος πήρε την πολυπόθητη νίκη, κέρδισε τις 100.000 ευρώ (εκ των οποίων θα του μείνουν οι 80.000 ευρώ) και είδε το όνομά του να γίνεται πρώτο θέμα, με τον κόσμο να του δείχνει σε κάθε ευκαιρία την εκτίμησή του, είτε αυτή μεταφράζεται σε ψήφους, είτε σε επευφημίες, είτε σε έναν απλό χαιρετισμό κι ένα χαμόγελο.
Καλά όλα αυτά. Αλλά τώρα τι; Πώς θα επιβιώσει το «παιδί απ’ τη Σκιάθο» στο δημοσιογραφικό χάος της Αθήνας; Εδώ που τηλεοράσεις και εφημερίδες σε αποθεώνουν τη μία στιγμή και την άλλη σε γελοιοποιούν με κάθε δυνατό τρόπο; Πώς θα διαχειριστεί τη δημοσιότητα που δεν περίμενε ποτέ να κερδίσει – σε τέτοιο βαθμό τουλάχιστον; Και τελικά, κατά πόσο ένα παιδί που έχει μάθει να ζει προστατευμένο στο νησί του μπορεί να αντιμετωπίσει τους καλοθελητές της πρωτεύουσας;
Μάλλον ο Ντάνος δεν είναι έτοιμος για όλα αυτά που «μαγειρεύονται» εις βάρος του. Κανάλια, εκπομπές, περιοδικά και sites ετοιμάζουν οργανωμένο attack επιδιώκοντας να πάρουν από αυτόν όσα κλικς, νούμερα τηλεθέασης και πωλήσεις μπορέσουν μέχρι να «περάσει η μπογιά» του. Η συμπεριφορά του μόλις οι παίκτες έφτασαν στο αεροδρόμιο της Αθήνας και αντίκρισαν πληθώρα κόσμου και δημοσιογράφων, τα είπε όλα: Ήταν χαμένος. Από χαμένος έως τρομαγμένος θα έλεγε κανείς.
Γι’ αυτό, πραγματικά, ο άνθρωπος αυτός δεν έχει θέση στην Αθήνα. Όχι τώρα, που είναι ο εύκολος στόχος. Μέχρι στιγμής μόνο κερδισμένος έχει βγει από τη συμμετοχή του στο Survivor. Και το άξιζε στο έπακρο όλο αυτό. Τι γίνεται, όμως, από εδώ και πέρα;
Ας ελπίσουμε ο Γιώργος Αγγελόπουλος, ο Ντάνος που ψήφισε όλη η Ελλάδα, να φύγει όσο είναι καιρός. Να γυρίσει στο νησί του, να συνεχίσει τη ζωή του και να ξεχάσει το «ψέμα» της Αθήνας που βίωσε σε μικρογραφία στον Άγιο Δομήνικο.
Ας εκμεταλλευτεί στη Σκιάθο τη δημοσιότητα που έχει κερδίσει, με όποιον τρόπο εκείνος θεωρεί καλύτερο. Γιατί μπορεί ο ίδιος μετά την επιστροφή του να λειτούργησε έχοντας στο μυαλό του «περασμένα – ξεχασμένα», ωστόσο από εδώ και μπρος θα βρεθούν πολλοί Χανταμπάκηδες στον δρόμο του. Και σαφώς σε μια εκδοχή πολύ χειρότερη.

Όλγα Παρθενέα Γεωργάτσου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου