2.7.17

Πώς μας μετέτρεψαν σε σκλάβους του κράτους…



Μακράν η σημαντικότερη είδηση της εβδομάδας ήταν η συγκλονιστική έρευνα του Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών «Μάρκος Δραγούμης», που αποκάλυψε με συγκεκριμένα στοιχεία ότι ένας συνεπής φορολογούμενος πολίτης για να μπορέσει να καλύψει τις υποχρεώσεις του προς την εφορία και τα ασφαλιστικά του ταμεία, δηλαδή προς το κράτος, πρέπει να εργάζεται τις 203 από τις 365 μέρες του χρόνου.



Δηλαδή ένας συνεπής, επαναλαμβάνω, φορολογούμενος (διότι υπάρχουν πολλοί πολίτες με την ανοχή του κράτους και των δημοσίων υπηρεσιών φοροδιαφεύγουν συστηματικά εις βάρος των συνεπών, που δεν θέλουν η δεν μπορούν να φοροδιαφύγουν), πρέπει να μοχθεί, να εργάζεται, να αγωνιά, να προσπαθεί, να υποφέρει για να μπορεί να πληρώνει τους βαρείς κι αβάσταχτους φόρους, που του επιβάλλει το κράτος κι οι οποίο έχουν γίνει πλέον ασήκωτο φορτίο, επί 7 ολόκληρους μήνες…


Από την 1η Ιανουαρίου μέχρι τα μέσα Ιουλίου περίπου, ένας συνεπής πολίτης εργάζεται αποκλειστικά και μόνον για το κράτος. Είναι δηλαδή κρατικός σκλάβος. Σαν τους δουλοπάροικους του Μεσαίωνα. Τους υπόλοιπους πέντε μήνες, η… «μεγάθυμη» κυβέρνηση, η Εφορία κι ο ΕΦΚΑ ενδέχεται να του επιτρέψουν να εργαστεί για να συντηρήσει τον εαυτό του και την οικογένεια του, εάν κι εφόσον δεν ανακαλύψουν κάποια υποτιθέμενη η έστω και πραγματική παρατυπία, επιβάλλοντας του νέα πρόστιμα κι επιβαρύνσεις. Κι αν φυσικά δεν επιβληθούν κάποιοι «έκτακτοι» φόροι, που συστηματικά στη χώρα μας, μετατρέπονται σε τακτικούς και μόνιμους.
Κι αν τυχόν, ο συνεπής φορολογούμενος κάποια φορά δεν τα καταφέρει, αν οι συνθήκες της αγοράς δεν του επιτρέψουν να αποκτήσει το εισόδημα, που προσπαθούσε η απαιτούσε το Δημόσιο, τότε καθίσταται για το κράτος ασυνεπής, κι αναλαμβάνουν δράση ο κ. Γ. Πιτσιλής κι η Αρχή Δημοσίων Εσόδων, που στρέφεται ανελέητα εναντίον του και του επιβάλλει δεσμευτικά της περιουσίας του μέτρα, του κατάσχει τους τραπεζικούς του λογαριασμούς (ουσιαστικά καταστρέφοντας τον αν είναι ελεύθερος επαγγελματίας η μικρομεσαίος επιχειρηματίας), του εκπλειστηριάζει την ακίνητη περιουσία του, μέχρι και το ΑΦΜ του μπορεί να του αφαιρέσει οδηγώντας τον στην χρεοκοπία.
Στα παιδικά παραμύθια, όπως ο Ρομπέν των Δασών, υπάρχει πάντα ένας σκληρός κι ανελέητος φοροεισπράκτορας, που καταστρέφει τους βιοπαλαιστές, όπως ο σερίφης του Νότινγκχαμ, που αρπάζει από τους φτωχούς χωρικούς την σοδειά τους για να πληρώσει τα μεγαλεπήβολα σχέδια του πρίγκιπα Ιωάννη. Στην σύγχρονη Ελλάδα, ο κ. Πιτσιλής, ως νέος σερίφης του Νότιγκχαμ, αρπάζει ότι μπορεί για να πληρώνει το Δημόσιο τις αθρόες προσλήψεις των συριζαίων στο Δημόσιο, τις…»υπερωρίες» του Καρανίκα και των συντρόφων του, τις αμοιβές της κόρης της πρώην βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Αικατερινάρη, που η κυβέρνηση των τσιπροκαμμένων διόρισε στο Υπερταμείο με μισθό 270000 ευρώ. Μόνο που στο παραμύθι υπήρχε κι ο Ρομπέν των Δασών, που εκδικείτο την αυθαιρεσία του σερίφη. Στην σύγχρονη Ελλάδα, ποιος θα προστατεύσει τους φορολογούμενους από την αυθαιρεσία του Τσίπρα, του Καμμένου και της συντροφιάς τους;

Γιάννης Λοβέρδος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου