27.7.17

Πόλεμος Τραμπ με τους διαφυλικούς…



Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε προχθές την απόφασή του να απομακρύνει από τις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ τους διαφυλικούς (transgender) που υπηρετούν σε αυτές. Αυτό όμως δεν αρέσει καθόλου στην Kristin Beck, η οποία υπηρέτησε επί 20 χρόνια στην επίλεκτη μονάδα των SEALS του αμερικανικού ναυτικού, δηλαδή τους ΟΥΚάδες.



Όπως δήλωσε στο Business Insider η βετεράνος βατραχάνθρωπος, θα ήθελε πολύ να της εξηγήσει ο πρόεδρος τετ α τετ γιατί πιστεύει ότι δεν κάνει για τον στρατό. «Θέλω να μου πει κοιτάζοντάς με για ποιον λόγο με θεωρεί ανάξια να υπηρετήσω την πατρίδα μου», λέει, τονίζοντας ότι το φύλο δεν παίζει κανέναν ρόλο όταν υπηρετείς …


Και συνεχίζει η Beck που υπηρέτησε στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν, «όταν πολεμούσα το έκανα υπερασπιζόμενη  τις ελευθερίες μας… υπερασπίστηκα τους Ρεπουμπλικάνους, τους Δημοκράτες, όλους…». Και σημειώνει πως η απομάκρυνση των διαφυλικών από τον στρατό δεν θα σημαίνει ότι το κράτος θα γλιτώσει τεράστια ποσά για τις ιατρικές τους δαπάνες, όπως ισχυρίζεται ο Τραμπ, αφού όπως λέει «μιλάμε για μόλις το .000001% του αμυντικού μας προϋπολογισμού»!
Εν τω μεταξύ, την ώρα που η ανακοίνωση του Τραμπ έχε προκαλέσει ατέλειωτες συζητήσεις και διαμάχες στην αμερικανική κοινωνία και στα ΜΜΕ, ο Λευκός Οίκος μοιάζει να αντιδρά αμήχανα στις κριτικές, αφού σύμφωνα με το BuzzFeed κανείς αξιωματούχος δεν το σκέφτηκε καλά, ούτε ανέλυσε τα υπέρ και τα κατά μιας τέτοιας αμφιλεγόμενης απόφασης. Μάλιστα, η εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου Sarah Huckabee Sanders αρνήθηκε σε συνέντευξη τύπου να παράσχει λεπτομέρειες του εν λόγω σχεδίου, και απείλησε με διακοπή της συνέντευξης αν συνέχιζαν οι δημοσιογράφοι να ερωτούν επ’ αυτού.
Κατά το Slate, η απόφαση αυτή του προέδρου θα αποδυναμώσει τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις, αφού οι διαφυλικοί υπολογίζονται σε περίπου 15.000. Επί πλέον, αν γίνει κάτι τέτοιο θα σταλεί ένα ηχηρό μήνυμα στους υποψήφιους γκέι στρατιώτες να μην το σκέφτονται καν να ενταχθούν στις ένοπλες δυνάμεις, αφού αυτές δεν τους θέλουν.
Η Washington Post από την πλευρά της δεν θεωρεί ότι η ιατρική περίθαλψη των διαφυλικών κοστίζει στον στρατό τόσα πολλά όσα λέει ο Τραμπ. Υπολογίζει τα έξοδα αυτά σε περίπου $8.5 εκατομμύρια τον χρόνο, ή αλλιώς το 10% του ποσού που οι ένοπλες δυνάμεις δαπανούν για την αποκατάσταση στυτικών δυσλειτουργιών στους στρατιώτες κάθε χρόνο! Μάλιστα σημειώνει πως μόνο για χορήγηση του Viagra ο στρατός ξοδεύει πέντε φορές πιο πολλά χρήματα απ ότι για την φροντίδα των διαφυλικών.
Από την πλευρά του, το Politico μιλάει για μια «νομική νάρκη» που θα εκραγεί, με τον στρατό να εμπλέκεται σε ατελείωτες νομικές περιπέτειες αν τυχόν αποπειραθεί να διώξει από τις τάξεις του τους ήδη υπηρετούντες διαφυλικούς.
Τέλος, ούτε οι ίδιοι οι Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές δεν μοιάζουν να συμφωνούν με την απόφαση του προέδρου τους αφού μόλις δυο από αυτούς δήλωσαν να την στηρίζουν, ενώ άλλοι εννιά τοποθετήθηκαν εναντίον της. Οι περισσότεροι επέλεξαν να μην σχολιάσουν.

S.A.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου