7.7.17

Τρομοδημοκράτες…



Στη θέση του Μπογδάνου, για να μην κάνει τρύπα το πρόγραμμα, o ΣΚΑΪ μπορεί να προσλάβει τον Μπαλαούρα. Θα έχει όλον τον χρόνο να μας εξηγήσει το ιδεώδες υπέρ του ανθρώπου που είχε η 17Ν. Και πώς αυτό το ιδεώδες κουμπώνει με τις δολοφονίες που έκαναν οι... ιδεώδεις ανθρωπιστές της καρδιάς του. Όσο για το πάνελ που θα προμοτάρει αυτή την προωθημένη αντίληψη για τον ανθρωπισμό έχει κόσμο και κοσμάκη να καλέσει, όρεξη νά χετε.




Να καλέσει τον Βούτση ας πούμε, να μας πει τι σκέφτεται για τους "μπάτσους" και πώς εκπαίδευσε τον γιο του ώστε να γίνει ληστής τραπεζών και να πολεμάει τους "μπάτσους". Επίσης τι κομπίνες έκανε για τον αποφυλακίσει και από τα 8 χρόνια φυλακή που του επέβαλε η Δικαιοσύνη, να μην εκτίσει ούτε τα 3.
Να μας πει τι εννοούσε όταν έλεγε “σέβομαι τις απόψεις και τις επιλογές του γιου μου”…



Να καλέσει τον ποιητή του αιδοίου Κουράκη (που τον ονειρεύονταν η Κρασογιώργαινα με μαύρα μαλλιά κορακάτα), μαζί με τον γόνο εφοπλιστικής οικογενείας, Σκουρλέτη, να μας πουν γιατί είναι περήφανοι που τα δικά τους παιδιά πετούν μολότωφ. Να μας πουν αν συστήνουν και σε άλλα παιδιά να αγωνίζονται για την κοινωνική δικαιοσύνη σπάζοντας και καίγοντας. Κι αν συστήνουν και σε άλλους πατεράδες να βάζουν μέσον τον “φίλο υπουργό” για να αφήνονται ελεύθερα τα βλαστάρια τους αφού έχουν παραβεί τον μισό ποινικό κώδικα, όπως έκανε ο ποιητής.  (Κουράκης: Είμαι περήφανος που τα παιδιά μου ακολουθούν έναν δρόμο της... μη συμφιλίωσης στην υπάρχουσα κατάσταση!
Βούγιας: Δεν ήταν συλλήψεις. Ήταν... διαχείριση μιας έντονης στιγμής!)
Υποθέτω ότι μόνο μολότωφ πετούν και αποκηρύσσουν τα παγιδευμένα δέματα τύπου Παπαδήμου, έτσι δεν είναι σύντροφοι; Να εξηγήσουν λοιπόν τις λεπτές νοηματικές αποχρώσεις των διάφορων μορφών βομβών και τι προσδοκούν πετώντας μολότωφ. Μήπως το κάνουν για να ζεστάνουν το κλίμα ανάμεσα στον αντιεξουσιαστικό χώρο και στους υπόλοιπους “συμβιβασμένους” όπως στην Marfin για παράδειγμα;
Να καλέσει τον ιδεολογικό ξάδελφο Φιλιππάκη (του ΚΚΕ, του δημοκρατικού τόξου ντε...) να μας πει γιατί δεν θα τον πείραζε να σκάσει βόμβα στα πόδια ΚΑΙ του Στουρνάρα.
Να καλέσει τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, πρώην και νυν, (Αγγελόπουλο, Στρατούλη, Μανιό, Παπαδόπουλο και Λάμπρου) που υπερασπίστηκαν τους δολοφόνους στη δίκη της 17Ν.
Να καλέσει την πρώην Πρόεδρο της Βουλής και επί σειρά ετών στελεχάρα του να μας πει τα κόλπα υπεράσπισης του κοινωνικού αγωνιστή Σερίφη, μια που τον είχε αναλάβει εργολαβία.
Να καλέσει τον Κυρίτση να μας πει γιατί δεν συμφωνεί με τα "λυρικά πουτσιλίκια" (ω, τι λεπτεπίλεπτη ποιητική εκφορά!) και προτιμάει οι συριζαίοι να δείχνουν "αλληλεγγύη στους συντρόφους ακόμα κι όταν παρανομούν" αναφερόμενος στους συλληφθέντες για τρομοκρατία και καταζητούμενους Σακκά και Σεϊσίδη.
Να καλέσει την βουλευτή Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Λέβα, αυτή που είχε συλληφθεί στο παρελθόν για κατοχή εκρηκτικών υλών και πήγε να επισκεφθεί τον σύντροφο Κουφοντίνα. Να μας πει τι την συμβούλευσε ο έμπειρος φαρμακοχέρης για τη δημοκρατική λειτουργία του πολιτεύματος.
Να καλέσει και τους νεολαίους του να μας πουν πόσα νέα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν τελικά συμμετάσχει σε απαλλοτριώσεις καταστημάτων και ποιες άλλες μορφές πάλης έχουν στο βιογραφικό τους.
Κι ας σταματήσει εκεί. Διότι αν καλέσει τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που πίεζαν για την απελευθέρωση του κοινωνικού αγωνιστή Σάββα Ξηρού δεν θα χωρούσε όχι το studio των ειδήσεων αλλά ούτε όλο το κτήριο του ΣΚΑΙ και θα έπρεπε να κάνουν εκπομπή από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ & Τρομοκρατίας.
Πάντως, καλά έκανε και τον απέλυσε ο ΣΚΑΪ τον Μπογδάνο. Δεν μπορείς να λες ψέματα στο γυαλί. Ακούς εκεί "είναι πρώην συνεργάτες του Τσίπρα"! Τωρινοί είναι, σημερινοί, ζεστοί - ζεστοί και σε διατεταγμένη αποστολή.

Θάνος Τζήμερος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου