18.7.17

Πούτιν εναντίον … Μαρτύρων του Ιεχωβά!



«Η θρησκευτική ελευθερία τελείωσε για πάντα στη Ρωσία». Αυτό δήλωσε στενοχωρημένος ο εκπρόσωπος της εκκλησίας των Μαρτύρων του Ιεχωβά μόλις ανακοινώθηκε η απόφαση του ρωσικού ανώτατου δικαστηρίου, βάσει της οποίας απερρίφθη η έφεση εναντίον της απαγόρευσης της εν λόγω εκκλησίας.




Η απόφαση σημαίνει ότι οι Χιλιαστές της Ρωσίας θα πρέπει τώρα να κλείσουν τα 400 περίπου παρατήματά τους στη χώρα, και να παραχωρήσουν τους χώρους στο ρωσικό κράτος…


Σύμφωνα λοιπόν με το BBC, υπάρχουν σήμερα στη Ρωσία περίπου 175.000 Μάρτυρες του Ιεχωβά, η εκκλησία των οποίων είχε απαγορευτεί επί Στάλιν, ο οποίος έστειλε πολλούς εξ αυτών στη Σιβηρία, αλλά νομιμοποιήθηκε το 1991 μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ.
Την εκ νέου απαγόρευση της ζήτησε το ρωσικό υπουργείο Δικαιοσύνης υπό την πίεση της Ορθόδοξης εκκλησίας, χαρακτηρίζοντας τους «ιεχωβάδες» εξτρεμιστές, που διασπείρουν θρησκευτικό μίσος εναντίον των άλλων δογμάτων.
Από την πλευρά τους οι Μάρτυρες του Ιεχωβά διαμαρτύρονται για επιθέσεις εναντίον τους, ειδικά μετά τον περασμένο Απρίλιο οπότε και απαγορεύτηκε η εκκλησία τους. «Είναι μια θλιβερή εξέλιξη για την χώρα μας… κάθε άλλο παρά εξτρεμιστές είμαστε», λέει ο εκπρόσωπός τους. «Το όλο ζήτημα οφείλεται στην άγνοια και στην μη ανοχή» συμπληρώνει. Τώρα η εκκλησία σκοπεύει να απευθυνθεί στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αν και όπως πιστεύει το BBC , η Μόσχα θα αγνοήσει μια τυχόν ευνοϊκή για τους Μάρτυρες ετυμηγορία του δικαστηρίου.

S.A.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου