13.8.17

Η άνοιξη του 2018 θα τα δείξει όλα…



Γίνεται να πάνε σε εκλογές το 2019 με σύνθημα φέραμε τέταρτο μνημόνιο αλλά και σοβιετική συγκοινωνία στην Θεσσαλονίκη... πληρώστε μπολσεβίκοι; 
Τίποτε άλλο δεν θα έχουν να πουν. Ούτε και ο Ανδρέας, που "έδιωξε" τις αμερικάνικές βάσεις του θανάτου από την Ελλάδα... και μας "πέταξε έξω" από την ΕΟΚ... θα το τολμούσε. Θα το τολμήσει ο πλέον κάκιστος από τους μιμητές του;




Τα χαρτιά που έχουν υπογράψει οι 153 ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ του "ναι σε όλα" (και έχουν σχηματίσει 160 σελίδων εφαρμοστικούς νόμους) δεν θα τους αφήσουν να εξαντλήσουν την 4ετία. Γιατί τα δανεικά χαλάνε και οι δόσεις διακόπτονται (χωρίς προειδοποίηση) αν η Τρόικα διαπιστώσει πως "ξεχάστηκαν" κάποια από τα 113 προαπαιτούμενα που συμφώνησαν Τσίπρας και Τσακαλώτος. Ακόμη και για την δόση των 6,5 δισ. ευρώ του Ιουλίου…



Και εδώ ακριβώς είναι χρήσιμο να θυμηθούμε βασικά από τα 113 προαπαιτούμενα του 2017-2018, ώστε να βγάλουμε τα δικά μας συμπεράσματα αν ο ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας (άσε τους ΑΝΕΛ που ούτε ξέρουν τι πιστεύουν) έχει τα κότσια να τα εφαρμόσει, μέχρι τα μέσα του 2019, για να πάει, αμέσως μετά, σε εκλογές περνώντας και τηνγνωστή "παγωμάρα" 10μηνης, τουλάχιστον, προεκλογικής περιόδου. 
Γιατί ο "οθωμανικο-σοβιετικός" κρατικός μηχανισμός της χώρας (υπουργεία, ΔΕΚΟ, παιδεία, στρατός, σώματα ασφαλείας αλλά και Δήμοι) δεν θα σταματήσει (λόγω ΣΥΡΙΖΑ) μόνο να λειτουργεί (όπως συνηθίζει) περιμένοντας, απλά, τον επόμενο Βεζίρη. Θα περιμένει (μετά την πρώτη φορά αριστερά) τα νέα "ιδεολογικά φιρμάνια" από τον διάδοχο Βεζίρη. Πως θα επιλέξει το ανάλογο προσκύνημα, πειθαρχία και υποταγή.
Και τώρα στα προαπαιτούμενα: Μέχρι το τέλος του 2017 ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να ανοίξει όλα τα κλειστά επαγγέλματα (και όταν λέμε όλα εννοούμε όλα –σε δύο φάσεις–) αρχίζοντας άμεσα από το επάγγελμα του μηχανικού.
Επίσης να απελευθερώσει (με ιδιωτικοποιήσεις) σκοπιμότητες και αγκυλώσεις στις αγορές ενέργειας, υδάτων και μεταφορών. 
Οφείλει ακόμη να αποκαταστήσει την ορθή λειτουργία (καταργώντας κυβερνητικές και κομματικές παρεμβάσεις) σε όλες τις ανεξάρτητες αρχές και κυρίως σε εκείνες που ορίζουν κρατικά τιμολόγια και ελέγχουν τον ανταγωνισμό. 
"Ποδαρικό" στο 2018 θα γίνει με τον συνδικαλιστικό νόμο που θα ορίζει ότι απεργία δεν γίνεται αν δεν έχει συμφωνήσει το 50% των μελών των πρωτοβάθμιων Σωματείων. 
Για τους κρατικούς υπαλλήλους θα ζητηθούν όλα τα χαρτιά αξιολόγησης που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει συμφωνήσει να ολοκληρώσει τον Δεκέμβριο του 2017. Διαφορετικά παγώνουν οι δόσεις του δανείου. 
Και μέσα στον Φεβρουάριο του 2018, για να πάρει δανεικά ο ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να αποδείξει (με συγκεκριμένη νομοθεσία) ότι η διαιτησία στην εργασία και στις αμοιβές δεν θα λειτουργεί (από εδώ και πέρα) σε βάρος των επιχειρήσεων. 
Παράλληλα το υπουργείο Εργασίας έχει την υποχρέωση να αποδείξει με στοιχεία πως "εγκλώβισε" την αδήλωτη (και φυσικά μαύρη) εργασία αλλιώς διακόπτονται οι συζητήσεις αξιολόγησης. Μπορεί να σκεφτεί κανείς πως θα γίνει αυτό στην σημερινή αγορά; 
Τον Μάιο του 2018 θα ξεχάσουμε όλα όσα ισχύουν σήμερα για επιδόματα στον κρατικό και ιδιωτικό τομέα. Ακόμη και αν έχουν να κάνουν με αναπηρία. 
Μέχρι τότε όμως, έχουμε να συμμαζέψουμε μεγάλο μέρος δαπανών για μισθολόγια κρατικών υπαλλήλων αναμορφώνοντας μισθούς, στην κεντρική διοίκηση και ΔΕΚΟ, από τον κλητήρα μέχρι τον Γενικό Διευθυντή. 
Οπότε οι οριστικές αποφάσεις του Αλέξη Τσίπρα οδηγούνται, χρονικά, (εκ των πραγμάτων) στον Απρίλιο - Μάιο του 2018. Γιατί με πρόσχημα τις εκλογές (το Φθινόπωρο ή στο τέλος του 2018) δικαιολογείται... να "ξεχάσει" τα προαπαιτούμενα συρρίκνωσης κρατικών υπηρεσιών, υπαλλήλων και εκκαθάρισης της σοβιετίας φορτώνοντας τα "πεσκέσια" στον Κυριάκο Μητσοτάκη, μαζί με το τέταρτο μνημόνιο-σφαγής του 2019.
Έτσι θα τον αντιπολιτεύεται, (ως ΣΥΡΙΖΑ) αποκαλώντας τον εχθρό του λαού , προσκυνημένο και δοσίλογο των δανειστών μιας και θα εφαρμόζει τα μέτρα υπογραφής ΣΥΡΙΖΑ… 
Εάν όμως ο Αλέξης Τσίπρας περάσει στο 2019 (με τον κόφτη μισθών, συντάξεων και επιδομάτων) δεν τον σώζει ούτε η μεταφορά της σοβιετίας από την Αθήνα στην Θεσσαλονίκη (με τον κρατικό ΟΑΣΘ) ούτε οι 300.000 Καρανίκες που θα χωθούν σε Δήμους, στον ΟΑΣΘ, ή και την Αναπτυξιακή Τράπεζα. Την "Τράπεζα" που θα στηθεί για να σώσει τους μικρομεσαίους που ή έκλεισαν ή μετανάστευσαν από την Βενεζουέλα των Βαλκανίων.

Γιώργος Κράλογλου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου