12.9.17

Αν δεν υπήρχε ο Καρανίκας θα έπρεπε να τον εφεύρει ο Αλέξης…



Πολλοί είναι εκείνοι (και εγώ) που εδώ και 24 ώρες παρασυρθήκαμε από τους δαιμόνιους spin doctors του Μαξίμου, και ασχολούμαστε αποκλειστικά με το τελευταίο «παραλήρημα» του πρωθυπουργικού συμβούλου, ο οποίος έγραψε στο φέισμπουκ «στα τσακίδια να πάει η ΕΛΝΤΟΡΑΝΤΟ», ή κάπως έτσι, προκαλώντας το επιθυμητό χάος, και  στη συνέχεια φρόντισε (βέβαια) να κατεβάσει την ανάρτηση. Μέχρι και η Νέα Δημοκρατία θεώρησε σκόπιμο να σχολιάσει την εν λόγω μπούρδα, χώρια όλα τα ΜΜΕ.




Όλοι εμείς, που σοκαριστήκαμε με το θράσος του συμβούλου στρατηγικού σχεδιασμού από τον Γιδά, επισημαίνουμε και υπογραμμίζουμε ότι στη θέση που βρίσκεται τον τοποθέτησε ο πρωθυπουργός, ο οποίος όπως όλα δείχνουν με την σιωπή του Μαξίμου, τον καλύπτει απόλυτα και άρα συμφωνεί με τα λεγόμενα του παιδικού του φίλου…



Τι σημαίνει αυτό; Ότι άθελά μας παίζουμε το παιχνίδι του πολυμήχανου Αλέξη, διότι σύμφωνα με το αφήγημά μας  άσχετα με το τι λέει προς τα έξω ο πρωθυπουργός, ενδόμυχα διατηρεί τις αριστερές ιδεοληψίες του, παραμένει ιδεολόγος, και δια μέσου του συμβούλου Καρανίκα τις βγάζει προς τα έξω, δημοσιοποιώντας την βαθιά αριστεροσύνη του, τονώνοντας το φρόνημα του λαού που δυο φορές τον εξέλεξε για να τα βάλει με τα ντόπια και διεθνή συμφέροντα..
Είναι όμως έτσι; Μάλλον όχι. Διότι αν κρίνουμε από την πολιτεία του κυβερνητικού σύριζα, κάθε άλλο παρά ο παλιός καλός αριστερός σύριζας των 13 συνιστωσών είναι. Και ο Αλέξης κάθε άλλο παρά ο παλιός καταληψίας ριζοσπάστης που θα άλλαζε τον κόσμο. Διότι εκτός από τις άπειρες κωλοτούμπες του επί παντός επιστητού, να μη ξεχνάμε ότι μετά το δημοψήφισμα (άλλη τεράστια κωλοτούμπα) οι πούροι αριστεροί που ανήκαν σε αυτόν την έκαναν για άλλες πολιτείες. Τι χρείαν έχομεν άλλων μαρτύρων;
Έτσι, ο σημερινός σύριζας, ότι και να λέει, δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα συνονθύλευμα πρώην επιτήδειων πασόκων και κάποιων επαγγελματιών «αριστερών»,  που αποφάσισαν να ξεπουλήσουν την όποια  ιδεολογία τους για χάρη μιας καρέκλας, υπό την ηγεσία του απόλυτου άρχοντα της πολιτικής κυβίστησης.
Οπότε τι απομένει για τον Αλέξη προκειμένου να διατηρήσει όποιο αριστερό έρεισμα του απέμεινε στη κοινωνία και στους μελανιασμένους ψηφοφόρους του; Να πουλήσει αριστερά φληναφήματα, να μοιράσει σανό, μπας και κρατήσει κάποια από την ιδεοληπτική δυναμική που πριν από μερικά χρόνια εκτόξευσε το κόμμα του από το ανυπόληπτο 3% στο κυβερνητικό 36%.
Και πως μπορεί να το κάνει αυτό, όταν έχει ήδη επίσημα ξεπουλήσει κάθε αριστερή ιδεολογία και έχει μεταμορφωθεί σε μνημονιακό φορομπηχτικό πιόνι, φανατικότερο ακόμη κι από τον Άδωνι τον οποίο χρόνια τώρα κατηγορεί ως «γερμανοτσολιά»;
Τι του απομένει παρά ένας κομάντο αυτοκτονίας Καρανίκας; Που δεν έχει τίποτα να χάσει. Που εκφράζει την χαμένη αριστερή συνείδηση του κυβερνώντος τσίρκου. Που εκτελώντας διατεταγμένη αποστολή, ως έμπιστο φερέφωνο δήθεν του μεγάλου επαναστάτη, τα βάζει με τους «κακοί Καναδέζοι», σκορπίζοντας ρίγη συγκίνησης και εθνικής περηφάνιας σε όλα εκείνα τα σούργελα συμπατριώτες μας που ακόμη περιμένουν την επανάσταση. Η οποία όχι μόνο δεν ήρθε τον Γενάρη του ’15, αλλά δεν πρόκειται να έρθει ποτέ, όσο στο Μαξίμου παραμένουν οι «γονατισμένοι» συριζαίοι παρέα με τον «στα τέσσερα» Μπάνο..
Επομένως, αν κρίνω σωστά, όπως η κότα είναι το μέσο διαιώνισης του αυγού, έτσι και ο Καρανίκας είναι το μέσο δια του οποίου ο Αλέξης απευθύνεται στους χρήσιμους ηλίθιούς του, διαιωνίζοντας την παπαρολογία, και ελπίζοντας πως θα περάσει το «αριστερό» μήνυμά του στις «πλατιές μάζες», και θα διατηρήσει κάποιο εκλογικό ποσοστό από όλους εκείνους που δεν καταλαβαίνουν ντιπ από το τι ακριβώς σημαίνει  για την χώρα ο σημερινός σύριζας.
Αν δεν υπήρχε δηλαδή ο Καρανίκας, θα έπρεπε ο Αλέξης να τον εφεύρει.

Strange Attractor

ΥΓ- Αν ήταν γνήσιος κομμουνιστικό κόμμα ο σύριζας θα είχε ήδη κρατικοποιήσει την ΕΛΝΤΟΡΑΝΤΟ, θα είχε συλλάβει και περάσει από λαοδικείο τους υπεύθυνούς της, και θα είχε προχωρήσει σε εκτελέσεις, απελάσεις, κλπ. Αν ήταν αριστερός… προς το παρόν ο πιο «αριστερός» στην κυβέρνηση είναι ο … συγκαμένος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου