19.9.17

Πληρώνουμε χρυσά τα λάστιχα των συριζαίων…



Βαθιά το χέρι στην τσέπη συνεχίζει να βάζει και επί ΣΥΡΙΖΑ ο Ελληνας φορολογούμενος για τη συντήρηση του κυβερνητικού στόλου των θωρακισμένων λιμουζινών. Παρά τις βαρύγδουπες διακηρύξεις ότι η κυβέρνηση της Αριστεράς θα εγκατέλειπε τις κοστοβόρες μετακινήσεις και θα προχωρούσε στην εκποίηση του μισού κρατικού στόλου αυτοκινήτων ο λογαριασμός έρχεται φουσκωμένος κάθε φορά που οι υπερπολυτελείς υπουργικές Mercedes και BMW περνούν την πόρτα του συνεργείου.



Πιο πρόσφατο χαρακτηριστικό παράδειγμα η αλλαγή ελαστικών στη θωρακισμένη MERCEDES S600 της Υπηρεσίας Ασφαλείας Μελών Κυβέρνησης και Πολιτικών Προσώπων, που κόστισε ούτε λίγο ούτε πολύ 15.000 ευρώ! Όσο δηλαδή στοιχίζουν αυτή τη στιγμή 30 διαφορετικά αυτοκίνητα mini, μικρομεσαίας και μεσαίας κατηγορίας της αγοράς…



Ειδικότερα, στις 7 Σεπτεμβρίου 2017 υπογράφηκε η σύμβαση για την αγορά 4 ελαστικών για τη θηριώδη θωρακισμένη MERCEDES των 6.000 κ.ε με υπηρεσιακό αριθμό ΕΑ27103, που κατά το πρόσφατο παρελθόν είχε διατεθεί για τις μετακινήσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη. Η συγκεκριμένη προμήθεια πραγματοποιήθηκε με απευθείας ανάθεση εξαιτίας της «της άμεσης
προμήθειας ελαστικών επισώτρων θωρακισμένου οχήματος με ΕΑ27103, λόγω έκτακτης και κατεπείγουσας ανάγκης που συνίσταται στην αποτροπή ακινητοποίησης του μηχανοκίνητου στόλου, προκειμένου να καλυφθούν άμεσες και επιτακτικές ανάγκες της Υπηρεσίας μας».
Το κόστος των 4 ελαστικών ειδικού τύπου με διαστάσεις 245/700/470-116Η ανήλθε σε 12.999,96 ευρώ ή αλλιώς 3.250 ευρώ το κάθε ελαστικό! Με απευθείας ανάθεση υπογράφηκε και η αμοιβή τοποθέτησης των ελαστικών στην κυβερνητική MERCEDES S 600, που είναι της τάξης των 1.998,88 ευρώ!
Η προηγούμενη αντικατάσταση ελαστικών στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο είχε πραγματοποιηθεί τον Μάιο του 2015 έναντι 984 ευρώ ενώ είναι πολλών χιλιάδων ευρώ τα χρηματικά εντάλματα τα τελευταία χρόνια για τα service αυτής της λιμουζίνας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου