22.9.17

Όλη η αλήθεια για την επίμαχη φωτό που έγινε viral…

Τι λέει στον ΟΡΘΟΓΡΑΦΟ ο δεύτερος εικονιζόμενος της φωτογραφίας-σοκ από το Παλαιό Φάληρο, που δείχνει μια γυναίκα μέσης ηλικίας να βγαίνει από την θάλασσα γεμάτη μαζούτ στο δέρμα της!




Δεν είναι εύκολο να πιστέψεις πως η φωτογραφία με την γυναίκα που κολύμπησε στα νερά του Φαλήρου και βγήκε καλυμμένη πίσσα είναι αληθινή...  Μάλιστα πολλοί έκαναν λόγο για φωτομοντάζ, ή ακόμη και για το αν η ταλαίπωρη μεγαλοκοπέλα τα είχε κάνει επάνω της, αφού είχε κυκλοφορήσει μια φήμη, που αργότερα διαψεύστηκε, ότι χέστηκε μόλις είδε πιο πέρα τον … Φίλη να κάνει τις απλωτές του. Τον πέρασε, είπαν, για φώκια…



Τελικά όμως πρόκειται όντως για πετρέλαιο τύπου μαζούτ, το οποίο η εν λόγω κυρία (γνωστή συριζαία και πρώην πασόκα της περιοχής) αψήφησε υπακούοντας στα κελεύσματα του δερματολόγου βουλευτή (ξεχνάμε ποιου κόμματος, αφού έχει αλλάξει 3-4) πήρε στα σοβαρά. Ο άνθρωπος που βρίσκεται στο βάθος και αριστερά της φωτογραφίας-σοκ, περιγράφει αποκλειστικά στον ΟΡΘΟΓΡΑΦΟ, τι συνέβη προχθές το απόγευμα στην παραλία του Μπάτη.
Η φωτογραφία, λέει,  τραβήχτηκε στις 20 Σεπτεμβρίου, την ώρα που, σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργείου Ναυτιλίας για τις εργασίες απορρύπανσης των ακτών, «στη θαλάσσια περιοχή Παλαιού Φαλήρου η κατάσταση παρουσιάζεται σταθερά βελτιωμένη. Παραμένουν τα πλωτά φράγματα που έχουν τοποθετηθεί στην περιοχή, ενώ επιχείρησε συνεργείο τεσσάρων  ατόμων, τα οποία πλέον επιχειρούν στη θέση Μπάτη Αλίμου». Η χαρακτηριστική φωτογραφία δείχνει μία γυναίκα, η οποία έχει μόλις βγει από τη θάλασσα, με το σώμα και τα χέρια της να έχουν καλυφθεί με πίσσα, εξαιτίας του μαζούτ που διέρρευσε στον Σαρωνικό μετά το ναυάγιο του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ».
Η γυναίκα, που φαίνεται καλοστεκούμενη αν και μέσης ηλικίας,  με κάποιους να την παρομοιάζουν με μία από τις θρυλικές μπουτούδες της πλατείας Συντάγματος, εμφανίστηκε στην παραλία με καπέλο, πετσέτα και ομπρέλα του σύριζα περίπου στις 17:30 το απόγευμα, προκειμένου να κάνει την απογευματινή βουτιά της, δεν περίμενε όμως να γίνει η πρωταγωνίστρια της φωτογραφίας-σοκ, για τα ελληνικά δεδομένα, μιας και ανάλογη περιβαλλοντική ρύπανση στο Σαρωνικό δεν έχει ξαναγίνει.
«Ήρθε χθες το μεσημέρι ξαφνικά, κουνάμενη και συνάμενη,  για να κάνει μπάνιο στη θάλασσα, γδύθηκε, μπήκε μέσα και μετά βγήκε, όπως βλέπεις πασαλειμμένη με μαζούτια και μαύρα φύκια , εδώ η παραλία ολάκερη έχει μαυρίσει, όλη η περιοχή δηλαδή, παρόλο που της είπαμε αρκετές φορές να μην μπει μέσα, εκείνη μας απάντησε ότι είναι σύριζα και πως άμα γουστάρει θα κολυμπήσει, καθώς συνηθίζει να κάνει μπάνιο τακτικά στην παραλία, και πως δεν ακούει την προπαγάνδα των σαμαρικών», αναφέρει ο Προκόπης Χλέμπουρας,  αυτόπτης μάρτυρας.
Όπως υπογραμμίζει ο ίδιος, η κυρία άφησε τα πράγματα της στην άμμο και ξεντύθηκε για να μπει στην θάλασσα. Όπως περιγράφει: «Η κυρία ήρθε με ένα μαύρο τζιπ μερσέντες περίπου στις 17:30 το απόγευμα και έβαλε τα πράγματα της, μαζί με κάτι εφημερίδες Ντοκουμέντο, Αυγή, Χωνί, κλπ.  εκεί δίπλα στις πέτρες… είχε βάλει και μια ομπρέλα του σύριζα. Μπήκε μέσα στη θάλασσα και άρχισε να βουτάει τραγουδώντας Φαραντούρη. Μετά το μπάνιο της όμως μαύρισε, έγινε σαν Αφγανή πρόσφυγας, και τριβόταν με την πετσέτα αρκετή ώρα…  δεν φεύγει αυτό το πράγμα από πάνω σου έτσι απλά. Τρεις νοματαίοι την τρίβαμε τα μπούτια επί δυο ώρες αλλά τίποτις. Μάλιστα έτρεχε ξέφρενη να βρει νέφτι. Ευτυχώς περνούσε ένας Πακιστανός, απ αυτούς που πουλάνε λουκουμάδες, και είχε μαζί του μπουκαλάκια με νέφτι από το ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ τα οποία πουλούσε 7 ευρώ το ένα. Τα ξεπούλησε μάλιστα όλα σε μισή ώρα, αφού η παραλία είχε γεμίσει με συριζαίους που κολυμπούσαν αμέριμνοι… Μετά από λίγο η κυρία ντύθηκε και έφυγε…» είπε χαρακτηριστικά περιγράφοντας ακριβώς την εικόνα. 
Κλείνοντας την κουβέντα μας, ο κ. Χλέμπουρας, χειμερινός κολυμβητής και θαμώνας της συγκεκριμένης παραλίας για περισσότερα από 25 χρόνια ανέφερε ότι «τόσο σοβαρό περιβαλλοντικό πρόβλημα δεν έχω ξανά δει στην ζωή μου στην περιοχή και παρακαλώ τον κύριο Κουρουμπλή τον οποίο ψηφάω σταθερά επί δεκαετίες επειδής είναι άφθαρτος δημοκράτης η περιοχή να ξαναγίνει όπως πριν αλλιώς θα πάω οικογενειακώς στον Καμένο μαζί με τις 120 ψήφους που ελέγχω».
Η επίμαχη φωτογραφία ανέβηκε στο Facebook από τον φωτογράφο Max Gyselinck. Τραβήχτηκε στις 20 Σεπτεμβρίου στο Παλαιό Φάληρο. Ο Max Gyselinck είναι γεννημένος στο Βέλγιο, τον Μάρτιο του 1977. Μεγάλωσε στις Βρυξέλλες και εργάζεται ως «freelancer» φωτορεπόρτερ στην Αθήνα, ενώ στο παλμαρέ του ξεχωρίζουν δημοσιεύσεις σε μεγάλα διεθνή ΜΜΕ, όπως η γαλλική εφημερίδα Le Monde, ΟΡΘΟΓΡΑΦΟΣ,  κ.ά.

Σούλης Κουκλεντές



Σημ. Ο- Η όλη κρίση μάλλον βαίνει προς το τέλος της, και ίσως δεν επαναληφτεί ποτέ παρόμοια καταστροφή, αφού όπως μαθαίνουμε ο υπουργός Ναυτιλίας έχει στα σκαριά νομοσχέδιο βάσει του οποίου θα απαγορεύεται εφεξής στα πλοία να κινούνται και να πλέουν εντός του Αργοσαρωνικού από την δύση έως και την ανατολή του ήλιου. Όπως επισήμανε μονολεκτικά μια  στενή συνεργάτις του υπουργού: «Κερδάμε»…

1 σχόλιο: