19.10.17

Φυσικό ταλέντο…

Ενα από τα μεγαλύτερα λάθη που έκαναν οι πολιτικοί αναλυτές, και μαζί τους οι υπεύθυνοι των παραδοσιακών κομμάτων της χώρας την περίοδο 2010-2012 αλλά και, πολύ περισσότερο, μετά το 2015, ήταν να υποτιμήσουν την πολιτική ικανότητα του Αλέξη Τσίπρα, και ειδικότερα την άνεσή του να χειρίζεται τα πρόσωπα και τις καταστάσεις. 


 

Παρασύρθηκαν από το νεαρό της ηλικίας του και την έλλειψη εμπειρίας από την ελάχιστη παρουσία του στη δημόσια ζωή, και σύρθηκαν σε εκτιμήσεις οι οποίες οδηγήθηκαν, οι περισσότερες αν όχι όλες, στα βράχια...




Θεώρησαν ότι θα συντριβεί υπό το βάρος των προβλημάτων, θα εξαναγκαστεί να τα παρατήσει, ακόμα και ότι θα βρεθεί σε τέτοια αδιέξοδα τα οποία θα τον οδηγήσουν σε αποφάσεις οι οποίες θα τον εξαφανίσουν από την επετηρίδα του πολιτικού προσωπικού της χώρας.
Η ζωή απέδειξε ότι τίποτε από όλα αυτά δεν συνέβη, διότι πολύ απλά καμία από όλες αυτές τις εκτιμήσεις δεν είχε σχέση με την πραγματικότητα. Η αξιοθαύμαστη προσαρμοστικότητα απέναντι στα προβλήματα που επέδειξε στα σχεδόν τρία χρόνια που κυβερνά, σε συνδυασμό με την εκπληκτική ικανότητα να μεταλλάσσεται πολιτικά και να βαφτίζει χωρίς τον παραμικρό ενδοιασμό το κρέας ψάρι, φανέρωσε ένα ταλέντο το οποίο πρέπει κανείς να ψάξει πολύ για να το ταυτίσει με κάτι ανάλογο που παρουσιάστηκε στην πολιτική ζωή της χώρας, τις τελευταίες τουλάχιστον δεκαετίες.
Μετρ στη διαστροφή της πραγματικότητας, και εξαιρετικός στο να παρακάμπτει και ταυτόχρονα να αποενοχοποιείται από τη σωρεία των ψευδών με τα οποία κατάφερε να κερδίσει δύο απανωτές εκλογικές αναμετρήσεις, ο Αλ. Τσίπρας δεν μοιάζει καθόλου ο χαμένος από χέρι, όπως τον εμφανίζουν οι δημοσκοπήσεις.
Προσλήψεις, μέτρα για τους αγρότες, ειδικά επιδόματα, κινήσεις βελτίωσης της καθημερινότητας, μέτρα για την Παιδεία, ταξί, τροπολογία για τη Θράκη, ΦΠΑ στα νησιά, νόμος για την αλλαγή φύλου, κινήσεις για τη νομιμοποίηση της κάνναβης - όλα στοχεύουν σε ένα και μόνο πράγμα: στην ενίσχυση μιας εκλογικής βάσης η οποία αποσυσπειρώθηκε σοβαρά από την άγρια λιτότητα, την υπερφορολόγηση και νεοφιλελεύθερες πολιτικές.
Οσοι λοιπόν από την αντιπολίτευση, και ειδικά την αξιωματική, πιστεύουν ότι ο Αλ. Τσίπρας βρίσκεται με το ένα πόδι στην έξοδο, μάλλον θα πρέπει να εξετάσουν προσεκτικότερα τις αναλύσεις τους...


Γιώργος Παπαχρήστος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου