6.12.17

Πανικός (και μπόχα) στους αιθέρες!

Όλοι μας το έχουμε πάθει κάποια φορά. Εκτός κι αν είμαστε χρόνια δυσκοίλιοι. Μιλάω για την καταραμένη εκείνη στιγμή που πρέπει να πάμε τουαλέτα, αλλά αυτό είναι αδύνατο.




Και αν το πρόβλημα είναι σοβαρό στο έδαφος, φανταστείτε να μην κρατιέστε με τίποτα πάνω σε αεροπλάνο. Και άντε να περιμένεις στη σειρά σου 4-5 λεπτά μέχρι να αδειάσει το WC πάει κι έρχεται… φαντάζεστε όμως να μην λειτουργούν οι τουαλέτες του αεροσκάφους; Κόλαση…



Αυτό ακριβώς συνέβη στους επιβάτες μιας πτήσης της εταιρίας Delta από την Νέα Υόρκη στο Σιάτλ, διάρκειας 6 ωρών παρακαλώ. Σύμφωνα με το Aviation Herald, το Boeing 757 αναγκάστηκε να παρεκκλίνει της διαδρομής του κατά 400 χιλιόμετρα και να προβεί σε έκτακτη αναγκαστική προσγείωση σε αεροδρόμιο της πολιτείας Μοντάνα, επειδή όλες οι τουαλέτες του βούλωσαν και τέθηκαν εκτός λειτουργίας. Με αποτέλεσμα δεκάδες αγανακτισμένοι επιβάτες που δεν μπορούσαν να κρατηθούν, να προβούν σε ανταρσία και  στάση, απειλώντας να τα κάνουν πάνω στα καθίσματά τους αν ο πιλότος δεν εύρισκε λύση.
Μάλιστα ήταν όλοι τους τόσο απεγνωσμένοι, που όταν το αεροπλάνο προσγειώθηκε εκτάκτως στο Billings Logan International Airport, επειδή δεν υπήρχε άμεσα διαθέσιμη φυσούνα αποβίβασης, ο πιλότος το οδήγησε σε μια άλλη πιο απόμακρη πίστα, άνοιξε τις πόρτες (μπορεί να ενεργοποίησε και τις τσουλήθρες, ποιος ξέρει;) έτσι ώστε οι μελανιασμένοι  επιβάτες να σπεύσουν να τα κάνουν όπου βρουν εκτός αεροσκάφους, με τους υπόλοιπους γονατισμένους από τα εντερικά αέρια και το μεθάνιο συνεπιβάτες τους να παίρνουν βαθιές ανάσες καθαρού αέρα.
Τελικά το αεροσκάφος έμεινε στο εν λόγω αεροδρόμιο περίπου τρεις ώρες μέχρι να ανακουφιστούν όλοι οι επιβάτες, και μετά συνέχισε το ταξίδι του με συνολικά τρεισήμισι ώρες καθυστέρηση, αφήνοντας πίσω του δεκάδες κιλά κοπράνων κα ακαθαρσιών.
Πάντως για όσους γελάνε με την παραπάνω περίπτωση, και αποφεύγουν να επισκέπτονται τουαλέτες αεροπλάνων επειδή σιχαίνονται, ή επειδή φοβούνται τα μικρόβια, καλό είναι να γνωρίζουν πως τα πιο βρώμικα σημεία σε ένα αεροπλάνο δεν είναι οι τουαλέτες του αλλά οι … αναδιπλούμενοι δίσκοι στην πλάτη του μπροστινού καθίσματος.
Σύμφωνα με το Business Insider, μικροβιολόγοι εξέτασαν ενδελεχώς διάφορα αεροσκάφη (και αεροδρόμια) στην Αμερική και διαπίστωσαν ότι οι δίσκοι πάνω στους οποίους τρώνε και πίνουν οι επιβάτες έχουν κατά μέσο όρο 2.155 μονάδες βακτηρίων που σχηματίζουν αποικίες ανά τετραγωνική ίντσα!
Το αμέσως πιο μολυσμένο σημείο σε ένα αεροσκάφος βρέθηκε να είναι η σχάρα εξαερισμού πάνω από τα καθίσματα με 285 μονάδες βακτηρίων, και τέλος το κουμπί στο καζανάκι της τουαλέτας με 265 μονάδες.
Όσον αφορά στα αεροδρόμια, τα πιο μολυσμένα σημεία βρέθηκαν να είναι τα κουμπιά στις αυτόματες βρύσες, με 1.240 μονάδες βακτηρίων κατά μέσο όρο.
Που να επισκεφτεί κανένας μικροβιολόγος και τα δικά μας αεροδρόμια των κρατικοδίατων επενδυτών  της ΦΡΑΠΟΡΤ, τι έχει να ανακαλύψει, αφού όπως ακούγεται  οι Γερμανοί όχι μόνο δεν ξοδεύουν μία για καθαριστικά, αλλά χρεώνουν και το χαρτί υγείας στο δημόσιο…


S.A.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου