7.1.17

You on the Run...

The Black Angels






Αλέξης ο… σκοταδιστής!



Καλά κάνετε και δεν διαβάζετε εφημερίδες, είπε ο πρωθυπουργός σε συμβασιούχους του Δήμου Καλαμαριάς, που του ζητούσαν λύσεις στα προβλήματά τους. Προβλήματα όπως καθυστερήσεις στη μισθοδοσία τους και διακοπή της ηλεκτροδότησης των σπιτιών τους!




Ο νεαρός ηγέτης της Αριστεράς στην Ελλάδα βρήκε τη λύση: κλείστε μάτια και αυτιά, ζωή είναι θα περάσει. Μίζερη για εσάς, ζωάρα για άλλους. Αλλά μην διαβάζετε εφημερίδες για να μην ξέρετε τι χάνετε, να μην ξέρετε τι κάνουμε ή τι δεν κάνουμε εμείς οι κυβερνώντες, θα μπορούσε να πει κανείς ότι σκέφτηκε ο πρωθυπουργός… 



Θέματα Χρυσόγονου…



Είδα πρωί - πρωί χθες τα “Νέα” να καταγγέλλουν ότι η κυβέρνηση «σέρνει» την αξιολόγηση και «ξορκίζει» τις εκλογές. Ουφ, σκέφτηκα, για να συνεχίζει ο ΔΟΛ τη δημοσιογραφία του λύκου στα πρόβατα, δεν μάσησαν οι δικοί μας από την προβιά του. Αλλά πριν προλάβω να χαρώ, ήρθε ο Χρυσόγονος να με ξαποστείλει σε μεγάλο προβληματισμό.




Διότι ο εν λόγω ευρωβουλευτής καταγγέλλει τον πρωθυπουργό ότι δεν τον καλεί να τον ενημερώσει -τον Τσίπρα!- για τα ευρωπαϊκά θέματα. Τσουβαλιάζει περιφρονητικά και ονομαστικά -περί ήθους λάσπη- και κάποια πρόσωπα του Μαξίμου. Προβαίνει και σε λεονταρισμούς του είδους «σ’ όποιον αρέσουμε, για τους άλλους δεν θα μπορέσουμε»…


Περί ζουρλής…



Η επιτομή της πολιτικής αφέλειας και του πολιτικού ναρκισσισμού. Άριστη στο λαλείν, αδυνατότατη στο λέγειν. Και ξεκάθαρα λάλει προς ηδονήν.



Η ζουρλή έχει την εντύπωση ότι ο κόσμος ενδιαφέρεται για τις διαφορές που έχει το κόμμα της με το κόμμα των άλλων ζουρλών του ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Λέει και το πιστεύει κιόλας ότι το Ελληνικό δημόσιο χρέος είναι παράνομο και τα μνημόνια τα έφεραν οι προδότες. Θεωρεί μάλιστα ότι ο λόγος της πάντα φέρει την ηθική αύρα της μεγάλης αλήθειας, την οποία οι άλλοι δεν τολμούν να διατυπώσουν. Ωστόσο, στο πρόσωπο της Ζωής αντικατοπτρίζεται ένα πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα: το φαινόμενο των σύγχρονων γυναικών που θέλουν να μιμούνται τους άντρες….


Φυλακόβιοι και … τατουάζ…



Λίγα χιλιόμετρα πιο πέρα από την φυλακή της κομητείας του Los Angeles, γνωστή ως Twin Towers, εδρεύει το κέντρο αποκατάστασης πρώην κατάδικων Homeboy Industries, το οποίο βοηθά τα μέλη συμμοριών να επανέλθουν ομαλά στην κοινωνία, με ένα από τα κύρια πλέον καθήκοντά του να είναι το σβήσιμο των τατουάζ τους.




Πρόκειται για ένα καινοφανές, σύγχρονο, και πάνω απ όλα οδυνηρό πρόγραμμα, με έναν πρώην κρατούμενο να περιγράφει την όλη διαδικασία ως εξής: «Είναι σαν να σε κτυπάνε με ένα φλεγόμενο λάστιχο»… Σωματικά οδυνηρό μεν, πνευματικά απελευθερωτικό δε!


Σωρ(ρ)ευμένες αμαρτίες…



Βοά η χώρα για τα σανά του Σώρρα. Κακώς βοά. Λαός-ψεκαζμένος, πάντα-λαϊκισμένος, πάντα-νικημένος. Το ερώτημα είναι πώς ψεκάστηκε τόσο ο κατιών του Αριστοτέλους λαός. Έμμεσα πραγματευτήκαμε αυτό ακριβώς το ζήτημα προ εβδομάδος,  καταλήγοντας σε θλιβερούς/τρομακτικούς συλλογισμούς.




Αμαρτίες παιδευτικές και Σώρραν φέρουσες
Αναπτυσσόμενοι οι Χριστιανοί μίσησαν τους Έλληνες («Εθνικούς»), μαζί και την διαλεκτική κουλτούρα τους. Και μπήκε σε μακρύ Μεσαίωνα η Ανθρωπότητα. Όταν η Αναγέννηση ξύπνησε ευεργετικά τη Δύση, το-καθ’-ημάς-εθνικό-ισλάμ δεν ακολούθησε, γιατί πορευτήκαμε στο άγιο μονοπάτι του Πατροκοσμά, που μας εξασφάλιζε  αντιδυτικό/φιλότουρκο σωρρευμένο «Ελληνορθόδοξο Βαλκανιλίκι».
Οι Κουτόφραγκοι θρησκεύονταν ενεργητικά: «Συν-Αθηνά-και-χείρα-κίνει», το-καθ’-ημάς-εθνικό-ισλάμ το πήρε αλλιώς, παθητικά: «Έχει-ο-Θεός». Αυτοί απογειώθηκαν, εμείς νωθρά παραμείναμε μπρούμυτα στα πτωχά πλην τίμια τενάγη του Σκοταδισμού μας…