19.1.17

Spying Glass...

Massive Attack





Οι κρυφοί άσσοι Τσίπρα…



Σημαντικές πολιτικές διεργασίες διενεργούνται σε ολόκληρο το πολιτικό φάσμα, οι οποίες αναμένεται να δώσουν μια νέα εικόνα του πολιτικού χάρτη, χωρίς να είναι βέβαιο πως θα είναι και η οριστική, καθώς το πολιτικό σκηνικό των επόμενων εκλογών θα σχηματοποιηθεί το 2018, όταν δηλαδή θα αρχίσει να τρέχει ο πραγματικός χρόνος των εκλογών.




Δεν είναι μόνο το «απαγορευτικό» των πιστωτών που έβγαλε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, λέγοντας ότι ενδεχόμενες εκλογές στην Ελλάδα εντός του 2017, θα οδηγήσουν σε πολιτική αστάθεια, και πιθανότατα σε μεγαλύτερα δράματα από αυτά που ζήσαμε το πρώτο επτάμηνο της διακυβέρνησης Τσίπρα, είναι και ότι κυβέρνηση και αντιπολίτευση αντιλαμβάνονται πως το εκλογικό σώμα δεν θέλει διακινδύνευση της ομαλής ολοκλήρωσης του προγράμματος. Άλλωστε πρέπει να δούνε πρώτα πως θα διαμορφωθούν οι ευρωπαϊκές ισορροπίες μετά τις εκλογές στη Γαλλία και τη Γερμανία


Καρασσαβίδης και Μάκος στο δημόσιο… Κερδάμε!



Οι κυβερνητικές παροχές στον αθλητισμό πέρασαν διάφορες περιόδους. Ξεκινώντας από την προ δικτατορίας περίοδο. Όταν οι πρωταθλητές το πολύ διοριζόντουσαν σε κάποια ΔΕΚΟ. Και αφού είχαν διοριστεί έκαναν την δουλειά τους κανονικά.





Θυμάμαι ένα δημοσίευμα στα μέσα της δεκαετίας του ’60 σύμφωνα με το οποίο ο Γιώργος Παπαβασιλείου είχε κυνηγήσει και πιάσει έναν κλέφτη σε κάποιο κεντρικό δρόμο. Το εντυπωσιακό δεν είναι ότι τον έπιασε, αφού ο Παπαβασιλείου ήταν ένας από τους μεγαλύτερους δρομείς της εποχής του στα στιπλ, αλλά ότι τον κυνήγησε φορώντας την στολή του ταχυδρομικού, αφού ήταν ταχυδρόμος και παρέδιδε την αλληλογραφία. Το ίδιο καλά θυμάμαι τον Ηλία Υφαντή του Ολυμπιακού να ελέγχει την κατανάλωση του ρεύματος, αφού δούλευε στην ΔΕΗ.



Οι καθεστωτικές αντιλήψεις του Σύριζα…



Θα παραθέσω ορισμένα εκ πρώτης όψεως ασύνδετα μεταξύ τους γεγονότα και στη συνέχεια θα προσπαθήσω να υποστηρίξω ότι συνδέονται μεταξύ τους στενά.
1. Ο  Π. Καμμένος ζητά με αγωγή του από τον, κατά τη γνώμη μου, καλύτερο σήμερα σκιτσογράφο και εξαίρετο αρθρογράφο  Ανδρέα Πετρουλάκη, ένα απίστευτα υψηλό ποσό, ενδεχόμενη επιδίκαση του οποίου οδηγεί σε οικονομική καταστροφή τον εναγόμενο.




2. Ο ίδιος Π. Καμμένος μηνύει εκδότη και διευθυντή εφημερίδας και ζητά την επ΄ αυτοφώρω σύληψή τους η οποία και πραγματοποιείται. Ασφαλώς και έχει δίκη ο μηνυτής όταν προσάπτει στους μηνυόμενους ότι ανέμειξαν απαράδεκτα τα παιδιά του σε σχόλιά τους. Αλλά μας γυρίζει πολλά χρόνια πίσω η σύλληψη δημοσιογράφων, μέσα στο χώρο και την ώρα της εργασίας τους…


Ο πυρίμαχος υπουργός…



Το πιο ανησυχητικό όλων είναι ότι ο αρμόδιος για την Προστασία του Πολίτη υπουργός χαρακτηρίζει τον εμπρησμό των τρόλεϊ και λεωφορείων στην οδό Πατησίων «μεμονωμένα περιστατικά». Η αλήθεια, βέβαια, είναι ότι οι μπαχαλάκηδες (που έχουν άσυλο στο Πολυτεχνείο) μόνο μία φορά έβαλαν μπουρλότο σε δύο τρόλεϊ μαζί. Τις άλλες φορές τα καίνε ένα, ένα· όπως ακριβώς καίνε και τα παραπλεύρως περίπτερα.




Υπό αυτήν την σκοπιά και οι επιθέσεις στην Κωνσταντινούπολη είναι «μεμονωμένες». Ετσι και ο ομόλογος του κ. Νίκου Τόσκα θα μπορούσε να δηλώσει ότι «αν δείτε μόνο αυτά τα περιστατικά, όντως υπάρχει πρόβλημα. Ομως η γενικότερη εικόνα ασφάλειας στην πόλη είναι καλύτερη». Αλλά πάλι εδώ κυβερνητικό στέλεχος έθεσε το δίλημμα στον ελληνικό λαό, αν προτιμά τις φονικές επιθέσεις των παραφρόνων του Αλλάχ, ή τα δικά μας μπάχαλα, λες και το ένα αποτρέπει το άλλο…


Τι απαντά ο Θέμος στον Τσίπρα…



Απάντηση στις αναφορές του πρωθυπουργού στο πρόσωπό του έδωσε μέσω του ιστοχώρου της εφημερίδας ο εκδότης του «Πρώτου Θέματος», Θέμος Αναστασιάδης.




Συγκεκριμένα, ο κ. Αναστασιάδης έγραψε: 
«Εκεί που καθόμουν και έβλεπα την συζήτηση στην Βουλή, για το Αγροτικό και τον ΔΟΛ, αντελήφθην για μία ακόμη φορά τον πρωθυπουργό της χώρας, κ. Αλέξη Τσίπρα, να… μην κρατιέται και να τα βάζει πάλι με μένα! Αντιλαμβάνομαι τον πανικό του καθώς αποκαλύπτεται παταγωδώς η πρωτοφανής επιχείρηση Διαπλοκής και Ελέγχου των Εφημερίδων, μετά το Βατερλό της T.V…