20.1.17

ΣΥΡΙΖΑ: Να ζήσετε να τον θυμόσαστε...



Οι μαζικές προσλήψεις στο ευρύτερο δημόσιο από το παράθυρο, οι αυξήσεις στις απολαβές των εργαζομένων σε επιλεγμένους τομείς του κράτους, ο μποναμάς στους συνταξιούχους, οι περιοδείες του πρωθυπουργού σε όλη την Ελλάδα στο μέσον του Χειμώνα και σχεδόν της τετραετίας, καταδεικνύουν πως το σενάριο των εκλογών είναι ανοιχτό.




Όλοι γνωρίζουν πως όσο μεγαλύτερη είναι η ένταση με την οποία διαψεύδουν κάτι οι πολιτικοί, τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες αυτό να είναι αλήθεια.
Όσοι περιμένουν να κάνουμε "κωλοτούμπα" θα διαψευστούν, έλεγαν το 2015 λίγους μήνες πριν τη μνημειώδη κυβίστηση...


Δεν δουλεύουν, αλλά αμείβονται…



Νομίζω πως η πατρίδα μας είναι η χώρα των θαυμάτων. Ο επίγειος παράδεισος κάθε ανθρώπου. Ο τόπος όπου πραγματώνεται ένα πανανθρώπινο όνειρο. Να αμείβεται κάποιος χωρίς να δουλεύει. Ακόμα, αν ρωτούσαμε και έναν προτεστάντη Γερμανό, υπέρμαχο της ηθικής της εργασίας, αφού το σκεφτόνταν για λίγο, θα συμφωνούσε πως, όντως, είναι ένα γλυκό όνειρο η αμοιβή χωρίς εργασία.



 
Αφορμή για τις παραπάνω «αισιόδοξες» και «χαρμόσυνες» σκέψεις έδωσε η καταγγελία είκοσι βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ πως στα hot spots προσελήφθησαν 2500 εργαζόμενοι, εκ των οποίων το 80% είναι άφαντο στους χώρους εργασίας. Το συνολικό κονδύλι που διασπαθίζεται από τον ΕΣΠΑ και τον ΟΑΕΔ είναι 17.523.136 ευρώ…