30.1.17

The Final Rewind...

Tryad





Έτοιμο το νέο «ουάου»…



Μεγάλη επέτειος σήμερα. Οχι, δεν εννοούμε την επέτειο των Ιμίων, αυτήν πρόλαβαν και την γιόρτασαν πρώτοι οι Τούρκοι. Σήμερα είναι η επέτειος του «ουάου».




Ηταν τότε που ο αλήστου μνήμης Γιάνη Βαρουφάκης «σκότωσε την τρόικα», με την πιστοποίηση του δαίμονα-τότε, γιατί σήμερα θεωρείται φίλος μας- Γερούν Νταϊσελμπλουμ. Βεβαίως, ο «δολοφόνος» Βαρουφάκης είναι σήμερα στο σπίτι του, ο Νταϊσελμπλουμ στη θέση του και η «νεκρή» τρόικα τραβολογάει τον δυστυχή Ευκλείδη Τσακαλώτο στο «Χίλτον»…


Μια τριτοκοσμική Ελλάδα είναι εφικτή…



Μερικές φορές ξεχνάμε τι ήταν η Ελλάδα. Κι επειδή ξεχνάμε τι ήταν, δεν έχουμε και ακριβή επίγνωση του τι μπορεί να απογίνει. Δεν συνειδητοποιούμε το εύρος των πιθανοτήτων.




Υπάρχει λόγος που οι ηλικιακές ομάδες που είναι περισσότερο υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι οι ηλικιωμένοι. Ο λόγος είναι ότι αυτοί θυμούνται πώς ήταν η χώρα μας πριν μπει στο ευρώ και πριν από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Θυμούνται τι σημαίνει "πληθωρισμός", τι συμβαίνει όταν ένα διεφθαρμένο κράτος έχει τη δυνατότητα να τυπώνει χρήμα για να πληρώνει τους εξαρτημένους ψηφοφόρους/πελάτες, ευτελίζοντας την αξία του και συσσωρεύοντας χρέος….

Γράφεις σαχλαμάρες στο Facebook; Δεν μπαίνεις στις ΗΠΑ…



Όπως αναφέρει το CNN, εκτός από τους διάφορους περιορισμούς που έχει επιβάλλει ο Τραμπ στους μετανάστες αλλά και γενικά στους εισερχόμενους στις ΗΠΑ, τώρα σκέφτεται να ζητείται από αυτούς να παραδίδουν στις αρχές όλα τα πληροφοριακά τους στοιχεία από τα διάφορα σόσιαλ μίντια στα οποία συμμετέχουν, ειδάλλως θα τους απαγορεύεται η είσοδος στη χώρα. Παράλληλα, θα τους ζητείται να παραδώσουν στις αρχές όλες τις επαφές που έχουν στα κινητά τους τηλέφωνα.

 
Ο Τραμπ επιδεικνύει περιχαρής το Π.Δ. για την απαγόρευση εισόδου Μουσουλμάνων!

Ο δ/ντης Πολιτικής του Λευκού Οίκου Stephen Miller έχει ήδη συζητήσει επ’ αυτού με αξιωματούχους των εμπλεκόμενων υπουργείων και αρχών, δηλαδή αυτό της Εσωτερικής Ασφάλειας,  το υπουργείο Εξωτερικών, και την υπηρεσία Τελωνείων και Συνοριακών Ελέγχων. Πηγές του Λευκού Οίκου ανέφεραν σε δημοσιογράφους ότι αυτή η ιδέα είναι ακόμη στο επίπεδο διαμόρφωσης, και είναι άγνωστο αν και κατά πόσο θα μπορέσει να υλοποιηθεί…


Από Ιππότης του Στέμματος… ανεπιθύμητος και υπό απέλαση!



Ο τέσσερις φορές Ολυμπιονίκης Mo Farah είναι πυρ και μανία με τον πρόεδρο Τραμπ, αφού όπως λέει «η μεταναστευτική του πολιτική με κατέστησε ανεπιθύμητο», φοβούμενος πως δεν θα μπορεί τώρα να επιστρέψει στο σπίτι του στις Ηνωμένες Πολιτείες.



Ο 33χρονος Mo Farah, όπως αναφέρει το AP, είναι Βρετανός πολίτης που γεννήθηκε στην Σομαλία, μια από τις επτά μουσουλμανικές χώρες για τις οποίες ισχύει το νέο προεδρικό διάταγμα, που απαγορεύει προσωρινά την είσοδο πολιτών τους στις ΗΠΑ. Προς το παρόν προπονείται στην Αιθιοπία, αλλά η οικογένειά του ζει εδώ και 6 χρόνια στο Πόρτλαντ της Αμερικής…


Πώς ξαναφτάσαμε στο 2015;



Να που σιγά-σιγά, χωρίς να το καταλάβουν, μάς έφτασαν και πάλι, με μια μικρή παραλλαγή, στον Ιούλιο του 2015. Μέτρα τώρα ή… θάνατος, με λίγα λόγια νέο μίνι μνημόνιο ή ασφυξία και Grexit σε λίγους μήνες. Απλώς αυτή τη φορά οι δανειστές δεν ήταν διατεθειμένοι να περιμένουν εφτά ολόκληρους μήνες για να κλείσει η αξιολόγηση, όπως έκαναν δηλαδή από τον Ιανουάριο έως τον Ιούλιο του 2015, και πάνω στο τρίμηνο μας έβαλαν το μαχαίρι στον λαιμό (να σημειωθεί ότι επρόκειτο να κλείσει τον Δεκέμβριο του 2016).




Οι λόγοι που τους οδήγησαν σε αυτό είναι ότι, πρώτον και κύριον, έχουν εκλογές στις χώρες τους, άρα δεν γίνεται να περιμένουν και να ασχολούνται με  εμάς και, δεύτερον, διότι πίστευαν πως η κυβέρνηση Τσίπρα έχει πλέον μάθει από τα παθήματα της Ελλάδας. Αμ δε...