31.3.17

Me and the Devil Blues...

Dead Meadow





Θανατηφόρες δόσεις καφέ για μερακλήδες!



Βαρεθήκατε τους «ψόφιους» και ξενέρωτους καφέδες; Θέλετε μπόλικη καφείνη για να στανιάρετε; Ε λοιπόν, μπορείτε να ελπίζετε. Ήρθε πλέον ο πιο δυνατός καφές του κόσμου, και είναι στη διάθεσή σας.



Αυτό τουλάχιστον αναφέρει η εταιρία που λανσάρει μια νέα μάρκα και ποικιλία καφέ, με το χαρακτηριστικό όνομα Black Insomnia (Μαύρη Αυπνία) που υπόσχεται να σας κρατήσει ξύπνιους όλο το βράδυ… ίσως και όλη την εβδομάδα…


Μια νέα σπάνια νόσος, που πλήττει μόνο πρόσφυγες!



Όπως αναφέρει το New Yorker, εδώ και καιρό έχει εμφανιστεί μια καινούργια ασθένεια στην Σουηδία, που έχει μπερδέψει τον ιατρικό κόσμο. Προς το παρόν της έχει δοθεί το όνομα uppgivenhetssyndrom, ή αλλιώς «σύνδρομο παραίτησης».



Πρόκειται για μια πρωτόγνωρη πάθηση που έχει και την εξής μοναδικότητα: Παρουσιάζεται μόνο στην Σουηδία, και μόνο σε μια συγκεκριμένη ομάδα, αυτή των παιδιών των προσφύγων και των μεταναστών!

Το Σαρβάιβορ και το κακό το μάτι…



Είχαν δεν είχαν όλοι εκείνοι οι κακοπροαίρετοι που ζουν ανάμεσά μας, και το μάτιασαν το Σαρβάιβορ. Όλοι εκείνοι δηλαδή, που κάθε βράδυ διαβάζουν τραγωδίες του Σοφοκλή πριν πέσουν για ύπνο, και την μέρα λύνουν διαφορικές εξισώσεις για να περνάει η ώρα.





Μαζί τους και οι «εκπαιδευτικοί» της Γ’ ΕΛΜΕ, που «διδάσκουν Αντιγόνη», καθώς και  όλοι εκείνοι που παρακολουθούν Μενεγάκη, ακούν Τάμτα, βλέπουν ελληνικά χαζοσίριαλ, και ψηφίζουν Αλέξη (ή τον συγκαμένο) … αλλά όλα κι όλα… έχουν κόκκινες γραμμές σε θέματα αισθητικής και κουλτούρας…


Ο... Εφιάλτης της Αριστεράς!



Ομολογούμε. Κάναμε λάθος. Δεν θα ξαναβάλουμε σε εισαγωγικά τη λέξη αριστερά,. Με αυτά που βλέπουμε να συμβαίνουν στο χώρο, με αυτούς που σήμερα εκπροσωπούν την αριστερά έχουμε πάθει πλάκα.

 
Μας κουνάει και το δάχτυλο...

Δεν το κάνουμε γιατί συμπαραταχθήκαμε με τους «σκληρούς» που μιλούν συλλήβδην για εκδοροσφαγείς και άλλα τέτοια κωμικά. Αλλά γιατί η ηθική της αριστεράς που εμείς γνωρίσαμε δεν έχει καμιά σχέση με τους άθλιους σαλτιμπάγκους της εξουσίας...


Η πίκρα του συνδικαλιστή Μπαλαούρα…



Ο Μάκης Μπαλαούρας, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, υπήρξε συνδικαλιστής. Σύμφωνα με το βιογραφικό του, όπως αυτό δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της Βουλής, «ως συνδικαλιστής έχει αναλάβει διάφορες θέσεις ευθύνης: Πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων της Τράπεζας της Ελλάδος και υπεύθυνος Πολιτιστικών Θεμάτων, Προεδρείο της ΟΤΟΕ και του Διοικητικού Συμβουλίου της ΓΣΕΕ. Μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Τράπεζας της Ελλάδος.



Συμμετείχε σε συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό στην ευρωπαϊκή ένωση συνδικαλιστικών οργανώσεων K.T. (ESOCTE), μεταξύ των οποίων στο Κοινωνικό Διάλογο εκπροσώπων συνδικαλιστικών οργανώσεων και διοίκησης Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, συγκρουόμενος με τον (σ.σ. τότε) Διοικητή της ΕΚΤ Τρισέ για την ελληνική κρίση»…