21.4.17

Satya...

My Sleeping Karma






Πλεόνασμα 3,9%: Mια ακόμη τεράστια απάτη του Τσίπρα…



Θαύμα, η Ελλάδα αναστήθηκε μόλις πέντε ημέρες μετά την ανάσταση του Χριστού. Η κυβέρνηση έβαλε μέσο, μιας και ο Τσίπρας είναι θρησκευόμενος, και έφερε την ανάπτυξη στη χώρα. Δικαιώθηκε και ο Καμμένος, έστω και με ένα χρόνο καθυστέρηση, που έλεγε ότι βγήκαμε από τα μνημόνια.




Η χώρα έχει πλεόνασμα 3,9%, δηλαδή κοντά στα 7 δισ. ευρώ. Η κυβέρνηση πανηγυρίζει, στους δρόμους χορεύουν τα Συριζόπουλα που χόρευαν και το καλοκαίρι του 2015. Οι κόκκινες σημαίες ανεμίζουν και επαναστατικά τραγούδια παίζουν παντού. Οι Έλληνες... Μαδουρίστας και Τσαβίστας φωνάζουν «Ωσαννά» στον μεγάλο Αλέξη που έστειλε τον Ευκλείδη στην Ουάσιγκτον για να κατατροπώσει το θηρίο, το ΔΝΤ. Σιγά μη μασήσει ο Τσακαλώτος που θα βρεθεί στο στόμα του τέρατος, με τέτοιο πλεόνασμα που θα τους παρουσιάσει…


Το σχετικό πλεονέκτημα του μονόφθαλμου…



Μέσα στον μικρόσκοσμο των ΑΝΕΛ, ο βουλευτής Δημήτρης Καμμένος έχει ένα πλεονέκτημα: είναι ο μονόφθαλμος μέσα στους τυφλούς – και όχι μόνον επειδή είναι ο προεδρικός εξάδελφος. Το ξέρει και το εκμεταλλεύεται, βεβαίως, για να έχει την απαραίτητη στο επάγγελμά του δημοσιότητα. Κατά κανόνα, το πετυχαίνει με δηλώσεις οι οποίες αποκλίνουν ελαφρώς από την κυβερνητική γραμμή (εφόσον υπάρχει τέτοιο πράγμα) και έχουν σκοπό να αναδείξουν την πρωτοτυπία της σκέψης του.




Ο Δ. Καμμένος νιώθει την υπεροχή του μονόφθαλμου και το δείχνει στη μάλλον ενοχλητική άνεση των τρόπων του: στην οικειότητα που αποκτά γρήγορα με τον συνομιλητή του, στην προσπάθειά του να δείξει έξυπνος και διαβασμένος, στη ροπή σε αστεϊσμούς ή λογοπαίγνια που δείχνουν πνευματώδη αυτοπεποίθηση...

Κυβερνώσα Αριστερά: "Πού έδυ σου το κάλλος;"



Ο μεγάλος Γάλλος κωμικός Coluche μάς κατέλειπε την περίφημη φράση: "Les socialistes ont eu tort d'aller au pouvoir. Ils auraient dû faire comme Dieu : ne jamais se montrer pour qu'on continue à y croire" (*). 
Στη μετάφρασή μου που ακολουθεί, έχω αντικαταστήσει το "socialistes”, με το "Αριστερά”: "Θα ήταν μεγάλο λάθος για την Αριστερά να καταλάβει την εξουσία.




Θα ήταν καλύτερο γι’ αυτήν να ακολουθήσει το παράδειγμα του Θεού: Να παραμένει δηλαδή αόρατος, κάτι που εξασφαλίζει την πίστη μας σ’ Αυτόν”.
Πολύ περισσότερο στην Ελλάδα, όπου η μυθολογία γύρω από την Αριστερά δοξάστηκε, τόσο πολύ ώστε, περίπου, να θεωρείται πολιτικά incorrect κάθε θέση εναντίον της Αριστεράς…


Δώστε τους το μπαρουφόσημο…



Μερικές φορές νομίζεις ότι πρόσωπα που εξελέγησαν ή διορίστηκαν σε θέσεις ευθύνης δεν έχουν δουλειά να κάνουν ή έχουν και την βαριούνται. Και γι’ αυτό περιφέρονται  εδώ κι εκεί και, μόλις βλέπουν κάμερα ή μικρόφωνο, ξεσαλώνουν.





Μόνο τις τελευταίες ημέρες, που ήταν και μέρες αργίας και σχόλης (φαντασθείτε τι γίνεται στις «κανονικές»), είχαμε τα εξής κρούσματα:
-Μια βουλευτίνα ήθελε να πει κάτι «αριστερό» για το Αγιο Φως και τον ντόρο που γίνεται κάθε χρόνο με τη μεταφορά του. Και το είπε. Μόνο που την επόμενη ημέρα η ίδια αυτή κυρία έσπευσε να εορτάσει την Ανάσταση κρατώντας μια λαμπάδα με το ίδιο φως…