17.6.17

Sister...

The Third Sound





Φιάσκο!!!



Τέτοιο φιάσκο δεν έχει ξαναγίνει! Τους «δουλεύουν» κανονικά. Κι εκείνοι με τη σειρά τους, προσπαθούν να «δουλέψουν» τους εμβρόντητους δικούς τους κι όλο τον Ελληνικό λαό! Αλλά δεν τους αφήνουν καν να «δουλέψουν» τους Έλληνες στο εσωτερικό… Γιατί τους… ξεμπροστιάζουν κι από πάνω! Κι έτσι σφίγγουν τη μέγγενη γύρω από το λαιμό του… «πρώτη φορά τέτοια ξεφτίλα» Πρωθυπουργού!




Μια σύντομη καταγραφή του φιάσκου στα πολύ χοντρικά σημεία.
-- Πρώτον, δεν πήραν τίποτε για το Χρέος! Κι αυτό ήταν ο «πυρήνας» από το αφήγημά τους μέχρι σήμερα… Ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ κάτι πήγε να ψελλίσει. Πώς «για πρώτη φορά το ΔΝΤ δεν είπε πως το χρέος είναι Μη βιώσιμο»... Ψέματα! Το ΔΝΤ παρομοίασε την Ελλάδα με τη Ζάμπια και την Ακτή του Ελεφαντοστού της δεκαετίας του…’80! Ουσιαστικά μας παρομοίασε με χρεοκοπημένες οικονομίες όχι του Τρίτου, αλλά του… Τέταρτου κόσμου προ πολλών δεκαετιών!
Και βεβαίως όλος ο διεθνής τύπος τους λέει αυτό ακριβώς: πως δεν πήραν τίποτε για το χρέος. Και πως το ΔΝΤ επιμένει απολύτως στις ενστάσεις του για τη βιωσιμότητα του Ελληνικού χρέους. Χώρια που έρχεται η επόμενη αξιολόγηση βιωσιμότητας (DSA) του ΔΝΤ. Και τότε θα καταλάβουν τι… μακακίες λένε τώρα.
Άλλωστε, αν το ΔΝΤ υποχωρούσε τώρα από την επιμονή του για τη βιωσιμότητα του Ελληνικού χρέους, θα ήταν σαν να παραιτούνταν από το αίτημα του για βοήθεια χρέους. Αυτό θα ήταν πολύ δυσάρεστο για μας, πλέον. Ούτε αυτό δεν καταλαβαίνουν…


Αμερική εναντίον Τουρκίας…



Ήταν ένα σκηνικό αχαλίνωτης βίας που διαδραματίστηκε μέρα μεσημέρι στην Washington DC, και τώρα καταλήγει με απαγγελία βαριών κατηγοριών από πλευράς των αμερικανικών αρχών εναντίον μελών του κλιμακίου ασφαλείας του Τούρκου προέδρου Ερντογάν.



Προχθές λοιπόν, η αστυνομία της Washington DC απήγγειλε κατηγορίες εναντίον δώδεκα ανθρώπων, της φρουράς του Ερντογάν, που έδειραν ανηλεώς διαδηλωτές που συμμετείχαν σε συλλαλητήριο εναντίον του Τούρκου προέδρου την 16η Μαΐου…

Πακτωλός χρημάτων στα γκέτο της ανομίας…



Η «πολιτική ορθότητα» αριστερών και ψευτοφιλελεύθερων, επίσης απάτριδων, που κι αυτοί βλέπουν ταξικά την κοινωνία αλλά από την πλευρά των ισχυρών, που ψοφάνε να παίζουν με τις λέξεις. Κάπως έτσι, αυτοί που στη λαϊκή συνείδηση είναι αλλά και μεταξύ τους αυτοπροσδιορίζονται ως Γύφτοι γίνανε... Ρομά.




Μπορείτε, σύντροφοι και σινιέ γραβάτες του «πρίγκιπος», να τους ονομάσετε Κιμέριους, Οτεντότους ή βαλκάνιους Αβορίγινες. Η ουσία δεν αλλάζει. Υπάρχουν καλοί και κακοί Γύφτοι. Ας συμφωνήσουμε πάντως πως όποιοι πουλάνε πρέζα και σκοτώνουν είναι κακοί, μελαχρινοί ή ξανθοί και γαλανομάτηδες…


Γραβάτες…



Το καλό σενάριο για την κυβέρνηση βούλιαξε και τυπικά χθες στο Λουξεμβούργο.
Πάει το χρέος. Πάει η Σύνοδος Κορυφής. Πάει η βιωσιμότητα. Πάνε τα πλεονάσματα. Πάει η ποσοτική χαλάρωση. Και το ΔΝΤ μένει - αλλά τζάμπα.
Πάνε δηλαδή όλα όσα ίσως άλλαζαν το κλίμα. Στο μπάσκετ το λέμε «μηδέν στα έξι». Και μη ρωτήσετε ποιος κέρδισε!




Η κυβέρνηση πήρε ό,τι θα έπαιρνε τον περασμένο Δεκέμβριο και ό,τι της πρότειναν πριν από τρεις εβδομάδες. Εχασε επτά κρίσιμους μήνες και πολλά δισ.
Στην πραγματικότητα όμως έχασε κάτι πολύ σημαντικότερο: το καλό σενάριο. Τη δυνατότητα να επενδύσει σε μια επιτυχία ή έστω σε μια θετική προοπτική.
Τώρα, ούτε η οικονομία θα τονωθεί. Ούτε ουσιαστική ανάπτυξη προμηνύεται. Ούτε υπάρχει περίπτωση πειστικής εξόδου στις αγορές...