24.6.17

Halloween All Year...

The Orwells





Νέο (αυτή τη φορά επικίνδυνο) παιδικό παιχνίδι…



Ξεχάστε τα μοδάτα fidget spinners, που βοηθούν στην καταπολέμηση του στρες… το μέλλον των παιχνιδιών fad είναι ήδη παρόν, τουλάχιστον στην Κίνα, και οσονούπω καταφτάνει και στην χώρα μας. Μόνο που υπάρχουν κίνδυνοι.



Πανίσχυρα μικρά μίνι τόξα (βαλλίστρες), που εκτοξεύουν οδοντογλυφίδες αλλά και βελόνες,  είναι το τελευταίο μαστ για τα παιδιά της Κίνας. Παράλληλα όμως είναι και ο νέος εφιάλτης των γονιών τους…

Η Τουρκία οπισθοδρομεί…



Κάθε μέρα που περνάει η Τουρκία του Ερντογάν απομακρύνεται όλο και πιο πολύ από τη Δύση. Τώρα, σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian, τα τουρκικά σχολεία θα πάψουν να διδάσκουν την θεωρία της εξέλιξης, με τους ειδικούς να ανησυχούν για το τι μέλλει γενέσθαι.



Όπως είπε ένας ανώτατος αξιωματούχος του υπουργείου Παιδείας, ο Alpaslan Durmus, η θεωρία της εξέλιξης είναι «αμφιλεγόμενη» και ακόμη αμφισβητείται από τους επιστήμονες. Παράλληλα είναι, λέει, πολύ περίπλοκη και μπερδεύει τους μαθητές που δεν έχουν επιστημονικές βάσεις για να την κατανοήσουν. Μάλιστα, όπως γράφει η New York Times, ένα ολόκληρο κεφάλαιο περί της εξέλιξης των ειδών στα εγχειρίδια βιολογίας της τρίτης γυμνασίου έχει ήδη αφαιρεθεί…

Μας έπιασαν, σύντροφοι...



Τρέχουν σαν τους λαγούς πολλές χιλιάδες ιδιοκτήτες οχημάτων που διαπίστωσαν πως έλαβαν... "κατά (συριζαίικον) λάθος" ειδοποιητήριο για να πληρώσουν πρόστιμο 250 ευρώ για το... ανασφάλιστο αυτοκίνητό τους, που όμως είτε ήταν ασφαλισμένο, είτε είχε  πουληθεί και μεταβιβαστεί, είτε είχε καταστραφεί!




Καλούνται να μεταβούν στην εφορία ή στο υπουργείο μεταφορών και να αποδείξουν πως δεν είναι ούτε ελέφαντες, ούτε διαθέτουν προβοσκίδα, έστω και αν οι ίδιοι ένιωθαν απόλυτα ήρεμοι και ήσυχοι πως είχαν πληρώσει τα ασφάλιστρά τους και δεν κινδύνευαν από την αχαλίνωτη πείνα της κυβέρνησης και των "όντων" που την απαρτίζουν…


Ο Κραουνάκης έχει νεύρα με τον Τσίπρα…



Ο Σταμάτης Κραουνάκης είναι απογοητευμένος. Δεν αισθάνεται ακριβώς εξαπατημένος, όπως για παράδειγμα αισθάνεται η Χαρούλα Αλεξίου που η κακομοίρα έπεσε από τα σύννεφα όταν διαπίστωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τελικά εκμεταλλεύθηκε το θέμα των απολυμένων καθαριστριών.




Αυτός είναι απογοητευμένος με τον Αλέξη. «Δεν επένδυσα ποτέ στον Τσίπρα. Εκείνη την ώρα θεώρησα, όπως και πάρα πολλοί Ελληνες, ότι ήταν μια πολύ δυνατή αφορμή να σπρώξουμε να φύγουν οι πριν. Δεν εμπιστεύθηκα, απλώς συντάχθηκα δυνατά, και μου κόστισε», είπε σε συνέντευξή του στο bovary.gr.