22.8.17

This is the Sea...

Waterboys






Οι αμετανόητοι…



Ποιοι θα έπρεπε να ασχολούνται με το τι πήγε στραβά στα κομμουνιστικά καθεστώτα, εκείνοι που τα απορρίπτουν εξ αρχής και πιστεύουν ότι ο τρόπος που πολιτεύτηκαν  αποτελεί φυσική εξέλιξη μιας αυταρχικής και ανελεύθερης ιδεολογίας ή εκείνοι που πιστεύουν ότι τα καθεστώτα ξεκίνησαν από μια θετική αφετηρία αλλά στην πορεία τα πράγματα άλλαξαν και πήραν αρνητική τροπή;




Σίγουρα όσοι πιστεύουν ακόμη στον κομουνιστικό μετασχηματισμό της κοινωνίας θα έπρεπε να ενδιαφέρονται περισσότερο να αναλύσουν την πορεία των καθεστώτων του υπαρκτού σοσιαλισμού. Όταν υποστηρίζεις κάτι που όπου εφαρμόστηκε απέτυχε και ο ίδιος παραδέχεσαι την αποτυχία, θα πρέπει πριν να ξεκινήσεις να το εφαρμόσεις εδώ, να έχεις σιγουρευτεί ότι το πράγμα δεν θα ξαναστραβώσει…


Ο Μαδούρο στον … ΟΑΣΘ!



Αποδεδειγμένο ιστορικά: όταν ένα μέτριο μυαλό κομμουνιστεί, αναπτύσσει δυο βασικά ρεφλέξ, την κρυψίνοια και τη συνωμοσιολογία. Σαν εκείνον τον παλιό σύντροφο στο φιλμ του Κουστουρίτσα, που άσχετα από τη δράση της ταινίας, εμφανιζόταν κάθε τόσο, εμβόλιμα, άσχετα, κι έλεγε συνοφρυωμένος:
- Προυβουκάτσια...





Ο,τι και να συμβεί, λοιπόν, από τη δράση των μπαχαλάκηδων μέχρι τις πυρκαγιές, κι από το ότι έβρασε το ποδάρι του ο Κατρούγκαλος στο μπάνιο μέχρι το ότι δεν πέτυχε το χτένισμα της Αναγνωστοπούλου, ή για το ότι διαδηλώνουν οι συνταξιούχοι, υπάρχει πάντα και για όλα μια βαθιά διαλεκτική και περίπλοκη ερμηνεία που βγαίνει κάποιος υπουργός και τη διατυπώνει με μια λέξη:
- Προβοκάτσια...



Ελεύθερος ο τραμπούκος γιος του Πρέκα…



Την περασμένη εβδομάδα ο γιος του Κώστα Πρέκα συνελήφθη από τις αρχές, όταν ξυλοκόπησε εν ψυχρώ μια γυναίκα τη στιγμή που περπατούσε μαζί με το παιδί της σε πλατεία του Χαλανδρίου.




Ο γιος του πασίγνωστου ηθοποιού τέθηκε για λίγες ημέρες σε εγκλεισμό σε ψυχιατρική κλινική, ωστόσο είναι και πάλι ελεύθερος, όπως αναφέρει η εφημερίδα Espresso και ο Μίλτος Σακελλαρης…


Περισσότερα από 20.000 αδέσποτα στον νομό Θεσσαλονίκης!



Σε απόγνωση έχουν περιέλθει οι δημοτικές αρχές στους 14 δήμους της Θεσσαλονίκης με τα αδέσποτα σκυλιά, που έχουν μετατραπεί σε μάστιγα, δύσκολα αντιμετωπίσιμη. Οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι έχουν να αντιμετωπίσουν δεκάδες καταγγελίες, ενώ σε πολλές περιπτώσεις παραπέμπονται στη Δικαιοσύνη, από πολίτες που πέφτουν θύματα επιθέσεων από αδέσποτα.




Τα αδέσποτα συνολικά στον νομό Θεσσαλονίκης υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τα 20.000 ζώα, βάσει των εκτιμήσεων για τον πληθυσμό τους ανά δήμο. Οι δήμοι είναι αυτοί που έχουν την αρμοδιότητα διαχείρισης των αδέσποτων ζώων και οι περισσότεροι έχουν οργανώσει μάλιστα και σχετικά προγράμματα, ενώ κάνουν και καμπάνια ενημέρωσης του κοινού, σε συνεργασία με φιλοζωικές οργανώσεις και εθελοντές ευαισθητοποιημένους πολίτες…


Το αυτονόητο εναντίον της ανοησίας…



Εδώ και 37 χρόνια αποτελούμε μέλος της μεγάλης ευρωπαϊκής οικογένειας και ανήκουμε στον σκληρό πυρήνα της Ευρωζώνης. Πριν από 7 χρόνια η χώρα χρεοκόπησε (ευτυχώς ελεγχόμενα) ως αποτέλεσμα πολιτικών οι οποίες αγνοούσαν σε μεγάλο βαθμό την ανάγκη για δημοσιονομικό ισορροπία και βιώσιμη ανάπτυξη, προτάσσοντας παράλληλα το πελατειακό κράτος, την κρατικοδίαιτη επιχειρηματικότητα και τα… άφθονα δανεικά σε όλα τα επίπεδα.




Το μοντέλο αυτό χρεοκόπησε και το μνημόνιο ήρθε να μας υπενθυμίσει πως ότι δεν γίνεται στην… ώρα του γίνεται αργότερα και με μεγαλύτερο κόστος καιπόνο!