3.9.17

Ρέμος με ντεκόρ καμήλες; Τζίνιους!



Οι τραγουδιστές τα δίνουν όλα πάνω στη σκηνή, κάτω απ’ τη σκηνή έχει δημιουργηθεί ένας πολτός από χυμένες σαμπάνιες, άμμο και γαρδένιες, μέσα του βυθίζονται τα τακούνια που φορούν λικνιζόμενα μοντέλα και βίζιτες, άραβες εμίρηδες και νεόπλουτοι παντός είδους, με το ένα χέρι παραγγέλνουν σαμπάνιες για να ενισχύσουν κι άλλο τον πολτό στο πάτωμα και με το άλλο χουφτώνουν τη βίζιτα, οι αέρηδες μεταφέρουν μια ηχώ ελληνοαραβικής μπουζουκλερίας σε όλο το νησί κι όλα αυτά τα παρακολουθούν καμήλες ξαπλωμένες στην άμμο, όχι της ερήμου, της παραλίας. Και ελεγκτές της εφορίας βεβαίως.

 
Οι παρκαδόροι του Nammos


Το παραπάνω θα μπορούσε άνετα να είναι σκηνικό σε ταινία του Αλμοδόβαρ. Είναι όμως σκηνικό στο μυκονιάτικο Nammos, αποδεικνύοντας ότι ενίοτε η πραγματικότητα ξεπερνάει την τέχνη. Είναι το σκηνικό από μια ακόμα συναυλία που έδωσε εκεί ο Αντώνης Ρέμος μαζί με άραβες συναδέλφους του, για την οποία μάθαμε ότι κατέφθασαν καμήλες απ’ το Κουβέιτ, για ντεκόρ. Μάλιστα, για ντεκόρ. Καμήλες απ’ το Κουβέιτ έφεραν προφανώς, επειδή στις συναυλίες του Ρέμου πάνε άραβες κροίσοι. Αν σε άλλο event πάνε Ρώσοι μεγιστάνες, μπορεί να φέρουν πολικές αρκούδες απ’ τη Σιβηρία. Σε Κινέζους, ίσως φέρουν δράκους απ’ το τείχος του Πεκίνου, ποιος ξέρει…



Η Έλενα Ακρίτα κάνει...φέτες την Εύα Καϊλή…



Η Έλενα Ακρίτα ξεμπροστιάζει την Εύα Καϊλή με βάση την έρευνα της εφημερίδας Documento για τον παππού της και την αποκαλεί ακροδεξιά και ανειλικρινή. Στην ανάρτηση της στο Facebook αναφέρει τα εξής:




Η υπόθεση Καϊλή, από γραφική, γίνεται πλέον σοβαρή. Ο παππούς που σκοτώθηκε από κομμουνιστή ήταν τελικά ο πρώτος σύζυγος της γιαγιάς που σκοτώθηκε από ερωτικό αντίζηλο (Πηγές Νίκος Μπογιόπουλος - Ημεροδρόμος και Documento). Το θύμα ήταν ο Γιάννης Μπακαλίδης και το 1943 τον έσφαξε στον ύπνο του ο Σταύρος Κωνσταντινίδης, από ερωτική αντιζηλία…


Στο βούρκο…



Από τα τέλη του Ιούλη, το επιτελείο προπαγάνδας του Μαξίμου, στην προσπάθειά του να ξεφύγει από την οργή που προκάλεσε το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, έχει βάλει μπροστά την επιχείρηση «αριστερή στροφή».



Πρόκειται, φυσικά, για μια προσεγμένη στροφή καθαρά σε ρητορικό επίπεδο, χωρίς την παραμικρή συνέπεια σε επίπεδο πρακτικής πολιτικής. Μια στροφή που θα περνούσε εντελώς απαρατήρητη, αν η ΝΔ δεν «τσιμπούσε» το δόλωμα και δεν έβγαζε τον πιο «εθνικόφρονα», πατριδοκάπηλο, σκοταδιστικό, αντικομμουνιστικό και νεοφιλελεύθερο εαυτό της…

Έλεος, ξυπνάτε εκεί στη ΝΔ...



Σχετικά με το άρθρο του Τσίπρα για τον Ανδρέα Παπανδρέου, θα ήθελα να πω... Έλεος ρε. Δεν καταλαβαίνετε τι γίνεται; Κάποιος να ζητήσει refund για τους μπαμπάδες χιλίων κολλεγιόφλωρων που μετά από χίλια mbas και masters in marketing κλπ στα σαλόνια του Ivy League, τους έχουν ξεφτυλίσει δύο σαραντάρηδες συριζαίοι που δεν είχαν περάσει τα σύνορα μέχρι πρόπερσι.





Σας ορίζουν κάθε βδομάδα την ατζέντα και το θέμα συζήτησης. Σας έχουν πάρει παραμάζωμα, όλα τα γαλάζια πουκαμισάκια σας. Μια βδομάδα θα συζητάτε το άρθρο, μια τον Κοντωνή στην Εσθονία, μια τις διακοπές Τσίπρα, μια τη δήλωση της Αυλωνίτη, μια το ένα μία το άλλο….


Όχι άλλο Πασόκ. Πήραμε… πήραμε….



Σήμερα γιορτάζει το Πασόκ. Ή ότι απέμεινε απ αυτό. Μια θλιβερή δηλαδή σκιά του άλλοτε πανίσχυρου εαυτού του. Με μια καρικατούρα πολιτικού ηγέτη στο τιμόνι του. Είμαι σίγουρος, πως αν ζούσε ο ιδρυτής του, θα το διέλυε εν ριπή οφθαλμού, και θα έφτιαχνε ένα καινούργιο, που θα πετούσε για άλλα 20-30 χρόνια. Τον είχα ικανό.




Και σε αντίθεση με όλους σήμερα που λοιδορούν το «κίνημα», εγώ δεν μπορώ παρά να θυμίσω, πως αν το Πασόκ δεν υπήρχε, θα έπρεπε να έχει εφευρεθεί. Τουλάχιστον στην χρονική και ιστορική συγκυρία που εμφανίστηκε στα πολιτικά μας πράγματα…