1.10.17

Feel It Still...

Portugal. The Man








Τα μυστικά του κίτρινου βάλτου…



Ο Θύμιος Λυμπερόπουλος δεν εκπροσωπεί την επαγγελματική τάξη των ιδιοκτητών ταξί και των μαντράδων. Ο Θύμιος Λυμπερόπουλος εκπροσωπεί έναν θεσμό του νέου ελληνισμού. Γι’ αυτό είναι και υπεράνω πολιτικής.




Στο ταξί έβρισκες, ακόμη και στο πεντάλεπτο ή το δεκάλεπτο της συναναστροφής, συμπυκνωμένες όλες τις αρετές του Ελληνος. Από την αναίδεια και την κουτοπονηριά, ως την ξερολία και τις εδραίες βεβαιότητες της πιο κοινής βλακείας. Οποιος τόλμησε να υποτιμήσει την όρεξη για φλυαρία του αξύριστου οδηγού ή την τελευταία θεωρία περί καταστροφής της ωραιότερης χώρας του κόσμου, όποιος δεν συγκατένευσε στη δεύτερη κούρσα, όποιος δεν μειδίασε όταν τον άκουσε να σχολιάζει στο φανάρι «και ξανθιά και οδηγός, τι περιμένεις» και όποιος δεν τον άκουσε να του αφηγείται ιστορίες με πελάτισσες που κάθισαν δίπλα του και ήθελαν «άλλα», γιατί «όλες ίδιες είναι», είναι σαν μην έχει γευθεί ποτέ στη ζωή του γύρο με πίτα…

Τα πλοία βουλιάζουν, τα ποντίκια πηδούν…



Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πάει καλά και οι ΑΝΕΛ μπορεί να μην ξαναδούν τη Βουλή. Και κάποιοι που έκαναν καριέρα εκεί σπεύδουν τώρα να φύγουν μπας και διασωθούν.




Ποια είναι η ασφαλέστερη ένδειξη ότι κάποια κόμματα δεν πάνε καλά και άλλα μπορεί να εξαφανιστούν από τη Βουλή; Η εγκατάλειψή τους από στελέχη, τα οποία άλλοτε -σχετικά πρόσφατα- ανέπεμπαν ύμνους στον αρχηγό και την πολιτική του, ενώ τώρα τρέχουν να βρουν άλλο κόμμα για να χωθούν.
Εσχάτως έχουμε δύο τέτοια παραδείγματα. Και τα δύο από τα συγκυβερνώντα κόμματα ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ:


Επενδύσεις επί ΣΥΡΙΖΑ; Το πιο σύντομο ανέκδοτο...



Τη Λυδία Κονιόρδου δεν την γνωρίζω προσωπικά. Υποθέτω ότι είναι καλή ηθοποιός. Καλή υπουργός αμφιβάλλω σφόδρα. Είναι, βλέπετε, και αυτό το βίντεο που τη δείχνει να διώχνει με επιδέξιες κινήσεις την "κακή ενέργεια" (ή τα "κακά πνεύματα"; δεν είμαι σίγουρος...) από την κεφαλή ενός δυστυχή, που με έχει επηρεάσει. Αλλά πάλι ίσως και να είμαι και προκατειλημμένος. Τι ξέρω εγώ από "πρανική θεραπεία"; Και ο κύριος στο περίφημο βίντεο δεν δηλώνει μετά ανακουφισμένος; Άρα, ποιος είμαι εγώ για να τον αμφισβητήσω; Σε κάθε περίπτωση, στο Ελληνικό η κ. Κονιόρδου υποδύεται την υπουργό. Άρα, λίγο το κακό...




Τον Νίκο Φίλη τον γνωρίζω. Εδώ και 35 χρόνια... Νομίζω ότι υπήρξε ΣΥΡΙΖΑ πριν καν δημιουργηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Κυοφορούσε τον "λαϊκό ριζοσπαστισμό" καιρό πριν την "τερατογένεση"... Γι' αυτό και καθόλου δεν με εξέπληξε η παρουσία του Νίκου Φίλη έξω από το υπουργείο Πολιτισμού, την ώρα που συνεδρίαζε το ΚΑΣ για την επένδυση του Ελληνικού. ΣΥΡΙΖΑ 100%. (Αν και δεν γνωρίζουμε αν συμμετείχε στα συνθήματα των οπαδών του αρχιτέκτονα Μπελαβίλα, που φώναζαν εν χορώ "το Ελληνικό ανήκει στον λαό"...).


Ο Λοχαγός, ο Δεκανέας, και οι δυο … καταδρομείς!



Παρουσιάζεται ένας Αμερικανός Λοχαγός σε μια προκεχωρημένη βάση στα βουνά του Αφγανιστάν. Μετά από καμιά εβδομάδα, άρχισε να έχει ορμές. Πάει λοιπόν στον Επιλοχία και του λέει στο αυτί:
-Ρε λόχα, εδώ δεν πηδάτε;
-Πως δεν πηδάμε…




-Ποια; Αφού δεν έχω δει καμιά γυναίκα εκτός από κείνη τη γριά Αφγανή, που μας καθαρίζει τα κοτέτσια.
-Αυτήν πηδάμε…
-Μα αυτή είναι 100 χρονώ και μοιάζει και με μαϊμού… άσε δεν θέλω...