16.11.17

Wearing the Inside Out...

Pink Floyd





Το τέλος της αριστερής ιδεολογικής κυριαρχίας…



Ήταν βράδυ Ιούλη σε ένα μπαρ, λίγες μέρες πριν το δημοψήφισμα του 2015, όταν στη διπλανή παρέα ακούστηκε μια υποψήφια για βραβείο αφέλειας ατάκα: Αριστερό είναι να μένεις μόνος σου και όχι με τους γονείς σου! Ήταν η εποχή που η τεσσαρακονταετής ιδεολογική κυριαρχία της αριστεράς έφτανε στο ζενίθ της, λίγες μέρες πριν γονατίσει μπροστά στο διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα και αρχίσει να ξεφουσκώνει σαν τρύπιο λάστιχο.




Μέχρι τότε, η αριστερά είχε καταφέρει να ταυτιστεί στη σκέψη της κοινής γνώμης όχι μόνο με την επαναστατικότητα, την κοινωνική δικαιοσύνη και την ελευθερία, αλλά και με την ηθική ανωτερότητα, με το «καλό», με τη θρησκευτική (παραδόξως) έννοια του όρου, αντιγράφοντας την προτεσταντική ηθική των Δυτικοευρωπαίων που γέννησε εν τέλει –κατά Μαξ Βέμπερ– το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα…


Το τσίρκο των ημίτρελων (μέρος Α’)…



Οσονούπω κλείνουμε τρία χρόνια με την περήφανη Πρώτη Φορά Αριστερά κυβέρνηση στο τιμόνι, η οποία ήρθε στα πράγματα υποσχόμενη να μας αναστήσει και το μόνο που κατάφερε είναι να μας … θάψει. Να μας μετατρέψει σε Σομαλία του Βορρά... κι αν όλα πάνε καλά σε Βενεζουέλα της Ευρώπης.





Και τι δεν ζήσαμε όλο αυτό το διάστημα. Περήφανες διαπραγματεύσεις, αντίσταση στην τροϊκανή χούντα, καρσιλαμάδες με τις μπουτούδες στο Σύνταγμα, κάπιταλ κοντρόλς, δημοψηφίσματα, εκλογές και άλλα πολλά… Μια εθνική ανάταση δηλαδή…



Ο πιο ακριβός πίνακας ζωγραφικής έβερ!

Χθες Τετάρτη έσπασε ένα ρεκόρ. Για πρώτη φορά στην ιστορία, ένα έργο τέχνης δημοπρατήθηκε και πουλήθηκε για το αστρονομικό ποσό των $450 εκατομμυρίων!





Πρόκειται για έναν πίνακα που απεικονίζει τον Χριστό, και που τον ζωγράφισε (λένε) ο Leonardo da Vinci


Τώρα τα λούζεται ο Σύριζας…

«He who lived by the sword dies by the sword». Η φράση είναι από το κατά Ματθαίο ευαγγέλιο και καταλογίζεται στον Ιησού. Ο Ιησούς την λέει σε έναν από τους μαθητές όταν ο τελευταίος βγάζει το μαχαίρι και κόβει το αυτί ενός υπηρέτη του αρχιερέα και το νόημα της είναι διαχρονικό.



Εκείνος  που ζει από το σπαθί πρέπει να είναι έτοιμος να πεθάνει από το σπαθί. Εκείνος που έζησε από την προπαγάνδα πρέπει να είναι έτοιμος να πεθάνει από την προπαγάνδα. Όπως έντρομος ο ΣΥΡΙΖΑ φοβήθηκε ότι θα συμβεί μετά την πλημμύρα στην Μάνδρα Αττικής…


Αυξήθηκε ο παγκόσμιος πλούτος…

Τα καλά νέα του 2017 είναι πως ο παγκόσμιος πλούτος αυξήθηκε κατά 6.4% μέσα στο 2017. Η πιο ραγδαία αύξηση που σημειώθηκε … από το 2012!



Αυτό αναφέρει η Financial Times με τα κακά νέα να είναι ότι η διανομή αυτού του νέου πλούτου ήταν πιο άνιση από ποτέ…