20.12.17

Σώπα... μη μιλάς...

Μαριέτα Ριάλδη σε ποίημα του Αζίζ Νεσίν





Όπου πληγή και οι Συριζαίοι μύγες...

Δεν ξέρω τελικά τι ακριβώς είναι η ρητορική του άκρατου μίσους, που λάνσαρε αυτή η απίθανη κυβέρνηση των κομπλεξικών άνανδρων; Είναι μήπως, η έλλειψη κουλτούρας, σε συνδυασμό με την αθλιότητα που κάποιοι κατέχουν στο DNA τους, ή η ποταπή χυδαιότητα κάποιων "υπανθρώπων", που θεωρούν κατόρθωμα τους πολιτικό,  να καθυβρίζουν έναν νεκρό νέο άνδρα, που έφυγε ξαφνικά, λίγες μόνον ώρες μετά τη βάφτιση του παιδιού του και δεν θα μπορέσει ποτέ να το δει να μεγαλώνει;




Μετά τη Χούντα των συνταγματαρχών μάθαμε, τι είναι ικανοί να διαπράξουν, εις βάρος ενός λαού, κάποιοι άνθρωποι... Μετά όμως, την έλευση της "1ης φοράς αριστερά", σιγουρευτήκαμε και για το τι διακυβεύεται!


Ο κ. Τόσκας τι λέει επ’ αυτού;

Σχεδόν αδύνατος είναι ο εντοπισμός, τουλάχιστον μέσω του Διαδικτύου, των δραστών που μόλυναν -όπως ισχυρίζονται- με υδροχλωρικό οξύ προϊόντα των σούπερ μάρκετ, σύμφωνα με τον πρώην επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλη Σφακιανάκη, ο οποίος μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6 και την εκπομπή “Εντός ΘΕΜΑτος” με τον Γιώργο Λαμπράκο και τον Παναγιώτη Σουρέλη.



“Πιστεύω ότι, αν έχουν πράξει όπως στο παρελθόν, είναι πάρα πολύ δύσκολο έως αδύνατο να εντοπιστούν. Αν είναι μέσα από τα ανώνυμα δίκτυα, μέσω tor όπως τα λέμε στη γλώσσα μας, δυστυχώς οι έρευνες εκεί σταματάνε, διότι το tor είναι κάτι το ανώνυμο. Το 2013 είχαμε κάνει κάποιες έρευνες τότε, είχαμε φέρει κάποια αποτελέσματα, όμως στο Διαδίκτυο υπάρχουν και κάποια στεγανά. Όταν υπάρχει το στεγανό αυτό, καμία αστυνομία στον κόσμο δεν μπορεί να κάνει κάτι” υποστήριξε ο κ. Σφακιανάκης σχετικά με την προκήρυξη για την ανάληψη της ευθύνης, η οποία ανέβηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου…


Το όραμα του Τσάβεζ ζει στις καρδιές των συριζαίων…

Εδώ και αρκετά χρόνια η Βενεζουέλα πήρε τη θέση της Κούβας στις καρδιές και στις ψυχές των απανταχού «αριστερών», με κλασικό παράδειγμα τους δικούς μας σαρδανάπαλους του σύριζα, που κάποτε έτρεχαν για προσκύνημα (και σέλφις) στον επίγειο παράδεισο του Τσάβεζ…




Με τον Αλέξη να μας λέει πως η Βενεζουέλα δείχνει τον δρόμο του μέλλοντος, και με την Δούρου να αγκαλιάζεται και να φωτογραφίζεται με όποιον αξιωματούχο της χώρας έβλεπε μπροστά της. Χώρια τα «μυστικά» ταξίδια του Παππά και άλλων στο Καράκας, για να πάρουν σοσιαλιστική τεχνογνωσία, ή όπως είπαν για να κλείσουν δουλειές!


Είσαι ο Αντώνης Σαμαράς…

Είσαι ο Αντώνης Σαμαράς. Αυτός που στο 11ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας εκφώνησε την καλύτερη ομιλία στην ιστορία της Μεταπολίτευσης από όποιον πέρασε από τον πρωθυπουργικό θώκο. Από τη δεκαετία του 80 που παρακολουθώ την πολιτική ζωή της Ελλάδας, δεν έχω δει καλύτερη.





Είσαι ο Αντώνης Σαμαράς. Παραλαμβάνεις μια χώρα λίγο πριν το γκρεμό, με 7% ύφεση, παλεύεις, μοχθείς, την παραδίδεις με 1% ανάπτυξη και οι χαχόλοι σε αποκαλούν προδότη.
Είσαι ο Αντώνης Σαμαράς.
Μαζί με τον Γιάννη Στουρνάρα κρατάς μια χώρα όρθια, γλιτώνεις το grexit και τη δραχμή και σου στήνουν την κρεμάλα στο Σύνταγμα.
Είσαι ο Αντώνης Σαμαράς.
Μειώνεις τους φόρους, φέρνεις το καράβι στα ίσια και φέρνεις επενδύσεις. Οι δημαγωγοί σε κατηγορούν για ξεπούλημα του πλούτου της χώρας. Όταν έρχονται στην εξουσία, δεν ακυρώνουν ούτε μια όπως υπόσχονταν αλλά καυχώνται για τα έσοδα των επενδύσεων που εσύ έφερες ενώ αυτοί ούτε μια…


Ανεπίγνωστο… cartoon!

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ρώταγε απορημένος και συγχυσμένος τους συντρόφους του χθες στη Βουλή, τι θα πει ακριβώς αυτό το «ανεπίγνωστος» που του πέταξε ο Βαγγέλης Βενιζέλος. Τον έβρισε; Τον ειρωνεύτηκε; Τον προσέβαλε; Τι ακριβώς του είπε;





Το άλλο που του είπε ο Βενιζέλος – «αλαζόνας» – το κατάλαβε. Το ελληνικό-αγγλικό λεξικό που συμβουλεύεται τακτικά το γράφει καθαρά: αλαζόνας = arrogant. Αλλά το «ανεπίγνωστος», τι στην ευχή θα πει; (Και το google translator, άλλα αντ’ άλλων λέει σχετικώς…) Λοιπόν, να βοηθήσουμε τον καημένο τον Ευκλείδη: «Ανεπίγνωστος» είναι αυτός που δεν έχει επίγνωση, δεν έχει συνειδητή γνώση, δεν γνωρίζει σε βάθος: Επιπόλαιος - πασαληματίας και ψιλοάσχετος.
Kάτι μεταξύ: Superficial και ignorant σε ελεύθερη μετάφραση (στα αγγλικά για να «τα πιάνει» και ο Ευκλείδης). Δηλαδή αυτός που δεν αντιλαμβάνεται τι κάνει και τι λέει… Ακριβέστερα, στην περίπτωσή μας; Κάτι μεταξύ παρλαπίπας και σκιτζής!
Κι εδώ που τα λέμε του άξιζε! Βέβαια, ο Ευκλείδης καμαρώνει...


Ιδεοληπτικές κινήσεις…

Πριν από λίγες μέρες η ελληνική κυβέρνηση ανακοίνωσε, μέσω της υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (πολλή αγάπη για την κοινωνία αυτό το υπουργείο) Εφης Αχτσιόγλου, πως θα δοθεί εφάπαξ επίδομα «νεανικής αλληλεγγύης» σε κάθε άνεργο ηλικίας από 18 έως 24 ετών, ύψους 400 ευρώ.




Η ανακοίνωση της υπουργού στην κρατική τηλεόραση ακολουθήθηκε από δηλώσεις του πρωθυπουργού, ο οποίος ανέφερε: «Η απόδοση του κοινωνικού μερίσματος δεν είναι πράξη ευαισθησίας, αλλά κοινωνικής δικαιοσύνης. Οι νέοι μας είναι πιο ευάλωτοι στις πιέσεις της οικονομικής κρίσης, αλλά είναι και η ελπίδα μας για το μέλλον» και πρόσθεσε: «Το επίδομα νεανικής αλληλεγγύης σε εγγεγραμμένους του ΟΑΕΔ μαζί με τα προγράμματα αντιμετώπισης της ανεργίας των νέων που εξήγγειλε σήμερα η υπουργός Εργασίας είναι η πρόθεσή μας να φέρουμε στο προσκήνιο την ελπίδα, να επενδύσουμε σε αυτήν. Ο δυναμισμός των νέων μας θα αλλάξει τη χώρα. Τους εύχομαι καλές γιορτές»…