4.5.18

Τι παίζει άραγε με τους «πρόσφυγες»;


Έβλεπα χθες την επίσκεψη του γελαστού παιδιού στη Μυτιλήνη, και την «μεγαλειώδη» υποδοχή που του επεφύλαξαν οι κάτοικοι, μια υποδοχή όχι και τόσο αντάξια του μεγάλου ποσοστού με το οποίο τον είχαν ψηφίσει στις προηγούμενες εκλογές, για να τους σώσει και αυτούς.





Μια υποδοχή που μου θύμισε την αντίστοιχη των Αθηναίων όταν έμπαινε η Βέρμαχτ στην πόλη τους. Κλειστά μαγαζιά και έρημοι δρόμοι. Εκτός από κάποιους λίγους βαλτούς που περίμεναν τα SS με ανθοδέσμες. Όπως κάποιες κυράτσες περίμεναν χθες τον Αλέξη για να τον αγκαλιάσουν…
Το «κόκκινο νησί», όπως λέγονταν παλιά, μίλησε δηλαδή και πάλι, από την ανάποδη….



Μόνο που μεταξύ των τελευταίων εκλογών και του σήμερα πολλά έχουν αλλάξει. Και μπορεί η Ελλάδα να ζει μαύρες στιγμές, η Μυτιλήνη όμως ζει μέσα στο απόλυτο έρεβος.
Διότι όχι μόνο δεν μειώθηκε ο ΦΠΑ (που ο Σύριζας θα καταργούσε στα νησιά), αλλά αυξήθηκε.
Και να ήταν μόνο αυτό; Όπως μαθαίνω από ντόπιους, διότι τα ΜΜΕ δεν μας τα λένε καλά, ένα νησί με πληθυσμό περίπου 70.000, σήμερα φιλοξενεί από 15.000 έως 20.000 παράτυπους μετανάστες! Με τις ΜΚΟ και  πολλούς δικούς μας επιτήδειους να κάνουν πάρτυ.
Οι οποίοι μετανάστες εδώ και έναν περίπου μήνα, μετά από μια απόφαση του ΣτΕ, κυκλοφορούν ελεύθεροι κι ωραίοι,  ανεξέλεγκτοι δηλαδή, όπου τους καπνίσει. Με την αστυνομία (λέμε τώρα) του Τόσκα να σφυρίζει αδιάφορα.
Η ζημιά που έχουν προκαλέσει όλοι αυτοί οι δυστυχισμένοι «πρόσφυγες πολέμου» από την Αλγερία, το Μαρόκο, ακόμη και το μακρινό Νεπάλ, είναι ανυπολόγιστη. Όχι μόνο στον τουρισμό, αλλά ακόμη και στην καθημερινότητα των κατοίκων… ακόμη και στο βιος τους. Δεν έχουν αφήσει χωράφι για χωράφι που να μη το λεηλατήσουν, στάνη για στάνη, κοτέτσι για κοτέτσι. Ένας καημένος αγρότης  μάλιστα, περιέγραφε σε κανάλι πως του κλέψανε ακόμη και τα καλώδια, τους σωλήνες, τα λάστιχα, και τους μηχανισμούς που είχε για το αυτόματο πότισμα των καλλιεργειών του. Τις οποίες καλλιέργειες τις εξαφάνισαν προ πολλού.
Όσο για τον τουρισμό, μπορεί οι κρουαζιέρες από 50 που ήταν κατά μέσο όρο μέχρι πέρσι να έχουν φτάσει τις μόλις 2 για φέτος, αλλά όπως μαθαίνω το συγκεκριμένο νησί θα ξαναζήσει στιγμές δόξας, αφού πέραν της Αντζελίνας Τζολί και της Σούζαν Σάραντον που το έκαναν διάσημο στα πέρατα της οικουμένης,  τώρα έχει γίνει και δημοφιλής προορισμός για τους απανταχού λάτρεις του «extreme tourism»… εκείνους τους σαλεμένους δηλαδή που πληρώνουν όσο όσο για να βρεθούν σε εμπόλεμες περιοχές ή σε τριτοκοσμικές χώρες στα όρια του λιμού, προκειμένου να ανεβάσουν τα επίπεδα αδρεναλίνης τους και να βγάλουν μια σέλφι με τους δυστυχείς ντόπιους.
Εν πάση περιπτώσει, σύριζα θέλαμε και σύριζα λάβαμε, και μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου… άλλη όμως είναι η βασική  μου απορία σε σχέση με τι προσφυγικές ροές ή  το «μεταναστευτικό», όπως το αποκαλούν οι αρμόδιοι π.χ, η κυρά Τασία, που άνοιξε τις πύλες της κολάσεως, διότι ας μη ξεχνάμε ότι άσχετα με το τι μας λένε οι συριζαίοι κλακαδόροι, η Συρία είχε εμφύλιο πόλεμο από το 2011 παρακαλώ. Και πότε πλάκωσαν στη χώρα μας οι τεράστιες μάζες; Από το 2015. Γιατί άραγε; Εδώ σας θέλω…
Τέλος πάντων, άλλη είναι η απορία μου επαναλαμβάνω: Την ώρα λοιπόν που εκατοντάδες «πρόσφυγες» περνούν παράτυπα καθημερινά τα σύνορα της Ελλάδας τόσο από την θάλασσα όσο και από τον Έβρο, με τις ΜΚΟ και τις αρχές μας να τους υποδέχονται με κεράσματα και χορούς, την ίδια ώρα σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας συνεχίζει να ισχύει και να εφαρμόζεται απαρέγκλιτα ο νόμος  4251/2014 (ΦΕΚ Α’80/14), δηλαδή ο Κώδικας Μετανάστευσης κλπ.
Σύμφωνα με τον οποίο όποιος καταφτάνει στην Ελλάδα  από τρίτη χώρα (εκτός ΕΕ) χωρίς την απαραίτητη βίζα, ταξιδιωτικά έγγραφα, συνάλλαγμα, κλπ, όχι μόνο κρίνεται «ανεπιθύμητος» και στέλνεται πίσω με την πρώτη πτήση, αλλά και η αεροπορική εταιρία που τον έφερε τιμωρείται με τσουχτερό πρόστιμο (5.000 ευρώ και πάνω) επειδή δεν έκανε τους απαραίτητους ελέγχους στα ταξιδιωτικά έγγραφα στο αεροδρόμιο προέλευσης.
Μιλάμε για περιπτώσεις τουριστών από Ρωσία, Τσεχία, κλπ που έρχονται για να ξοδέψουν χρήματα και να κάνουν τα μπάνια τους, αλλά λόγω κάποιας παρατυπίας στην χρονική διάρκεια της βίζας ή κάτι παρόμοιο και ανούσιο, στέλνονται πίσω.
Την ίδια ώρα, που όπως αναφέρω παραπάνω, η χώρα έχει πλημμυρίσει με «μετανάστες» από όπου γης, οι οποίοι όλοι ανεξαιρέτως, ακόμη και Ασιάτες, δηλώνουν Σύριοι… πολλοί μάλιστα αν και 30αρηδες δηλώνουν ανήλικοι. Χώρια που αν λάβουμε υπ’ όψη τα επίσημα στοιχεία για τις εθνικότητες όλων αυτών των «προσφύγων πολέμου» τότε ή διανύουμε κρυφό παγκόσμιο πόλεμο ή ο ΟΗΕ, οι συριζαίοι, και οι ΜΚΟ δεν μας τα λένε καλά. Διότι αμφιβάλλω αν έχει πόλεμο το Νεπάλ ή η Αλγερία… εκτός κι αν κάτι ξέρει ο Κοτζιάς και μας το κρύβει.
Τι παίζει λοιπόν; Γιατί αυτά τα δύο μέτρα και δυο σταθμά; Θα μας απαντούσε ο Μουζάλας αλλά ακόμη περιμένω… χάθηκε. Στενοχωρήθηκε μάλλον που δεν κέρδισε το Νόμπελ… και την έκανε με πηδηματάκια.
Για να μην αναφερθώ στον Τούρκο χειριστή εκσκαφέα, που συνελήφθη, δικάστηκε, και καταδικάστηκε, και πρόκειται να απελαθεί επειδή πέρασε με το μηχάνημα έργου του μερικά μέτρα εντός ελληνικού εδάφους!
Την ίδια ώρα που οι ορδές των «προσφύγων» μπαίνουν ανενόχλητες και ανεξέλεγκτες στην Ελλάδα…
Τι παίζει άραγε; Μήπως είχε λήξει η κάρτα καυσαερίων του εκσκαφέα; Μήπως δεν είχε περάσει ΚΤΕΟ; Και γιατί δεν δήλωσε Σύριος ο έρμος; Ή έστω γκιουλενιστής; Ώστε να μην τον περιφέρουν με χειροπέδες, αλλά να τον βάλουν σε καμιά βίλα, να τον ταΐζουν,  και να τον φυλάνε περισσότεροι ΕΚΑΜίτες απ’ όσους φυλάνε τον … Φλαμπουράρη.
Με αυτές τις απορίες θα μείνω…

Strange Attractor

2 σχόλια: