10.1.18

Mother...

Pink Floyd






Θα αντέξουμε τόσο καπιταλισμό;

Καβάλα στο άλογο έρχεται ο καπιταλισμός του ΣΥΡΙΖΑ. Αγνώριστη η χώρα. Κάντε "αξονική" σε πολυνομοσχέδιο και προαπαιτούμενα και θα καταλάβετε. 
Βασανιστήκαμε, πάνω από 40 χρόνια, να περάσει ο καπιταλισμός, ως σοσιαλιστικό σύστημα, στην οικονομία και τι κάναμε; Μια τρύπα στο νερό κάναμε. 




Το πήραν στα χέρια τους οι κομμουνιστές του ΣΥΡΙΖΑ, με τα δεκανίκια των ακροδεξιών ΑΝΕΛ και μέσα σε τρία χρονάκια τον ξεπέταξαν τον καπιταλισμό. 
Να είναι καλά οι άνθρωποι. Τώρα, το πώς θα ξεμπλέξουν δικό τους πρόβλημα. Ούτε ψύλλος στον κόρφο τους…



Σενάριο τρέλας…

Ακούγεται τρελό· όμως, ας το έχουμε υπ’ όψιν και αυτό, διότι ένα είδος τρέλας μάς κυβερνά.




Οι παρατηρητές των ΑΝΕΛ (είδος το οποίο, για ευνόητους λόγους, απαντά αποκλειστικά στον χώρο της Ν.Δ.) διαπιστώνουν ότι τον τελευταίο καιρό –και ειδικά μετά την υπόθεση των βλημάτων της Σαουδικής Αραβίας– ο κυβερνητικός εταίρος διακατέχεται από την αγωνία για την εξασφάλιση του μέλλοντός του, καθώς οι ΑΝΕΛ κατά πάσα πιθανότητα δεν πρόκειται να επιβιώσουν από τις επόμενες εκλογές, όποτε και να γίνουν αυτές…


Τα Big Little Lies του Τσίπρα και ο Μητσοτάκης…

Ο Πρωθυπουργός έκοψε τη βασιλόπιτα στο υπουργικό συμβούλιο. Το φλουρί βρέθηκε στο κομμάτι του κυβερνητικού εταίρου. Ακολούθησαν χαμόγελα και κάτι φαιδρά περί ψηφιοποίησης του υπουργείου Εθνικής Αμυνας. Καλό είναι κάτι τέτοια να τα χειριζόμαστε διακριτικά. Είναι ντροπή να δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι ένα τόσο κρίσιμο υπουργείο ελέγχεται για ψηφιακή υστέρηση. 


 

Ο Αλέξης Τσίπρας δέχθηκε τις ευχές των υπουργών του. «Και του χρόνου». Δεδομένων των συνθηκών, ούτε ο ίδιος δεν θα έπρεπε να τις πάρει στα σοβαρά. Ηγείται μίας κυβέρνησης που εφαρμόζει πολιτική σκληρής λιτότητας, έχοντας επικαλύψει τον προγραμματικό της λόγο με ψεύδη, ενώ τα κρούσματα αλαζονείας ενσωματώθηκαν στην πολιτική καθημερινότητα. Ωστόσο, αυτό που συμβαίνει είναι αξιοσημείωτο…