26.2.18

Τι συμβαίνει στις ελληνοτουρκικές σχέσεις;


Σημείο καμπής στις ελληνοτουρκικές σχέσεις είναι η Συμφωνία του Ελσίνκι, με την οποία η Ελλάδα παραχώρησε τη συγκατάθεσή της για την απόδοση στην Τουρκία του καθεστώτος της υποψήφιας για ένταξη χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση (Δεκέμβριος 1999).




Είχε προηγηθεί η άρση του βέτο για την τελωνειακή ένωση της Τουρκίας με την ΕΕ, με την οποία η ελληνική διπλωματία αντάλλαξε το βέτο, με την σιωπηρή αποδοχή από πλευράς της Τουρκίας της απρόσκοπτης πορείας της Κύπρου προς την ΕΕ…



Σαμαράς εναντίον λασπολόγων…


Μια από τις… κανονικότητες για τις οποίες σας λέγαμε σε πρόσφατο άρθρο συνέβη χθες με το θλιβερό σχόλιο του μεγάλου δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη και τη μήνυση του Αντώνη Σαμαρά.
Από νωρίς χθες τα trollτου ΣΥΡΙΖΑ αλλά και επίσημοι υποστηρικτές όπως ο γνωστός μεγαλοδημοσιογράφος, ανέλαβαν να κάνουν το άσπρο – μαύρο.





Και τι δεν είπαν για τη μήνυση αυτή. Ότι ο Σαμαράς φοβάται και διώκει τον κόσμο, ότι είναι «Αντωνάκης», ότι φιμώνεται η ελευθερία της έκφρασης και άλλα πολλά και όμορφα. Προφανώς είναι κανονικό στην Ψωροκώσταινα της Αριστεράς, ένας στρατευμένος, για να μην πούμε τίποτε χειρότερο, δημοσιογράφος, γνωστός σε όλους για τις… επιτυχίες του, να αναρτά μια φωτογραφία πρώην πρωθυπουργού και να υπονοεί ότι εμπλέκεται στον θάνατο του εκδότη Μαυρίκου κι ότι θα ακολουθήσουν κι άλλοι…