1.9.16

Αυτό πέτυχε ο Αλέξης…



Βρέθηκα σήμερα για λίγο με τον παλιό μου φίλο τον Σάκη, τον οποίο είχα να δω από το 2012. Τελευταία φορά που βρεθήκαμε, κοντέψαμε να έρθουμε στα χέρια, διότι ο Σάκης, δημόσιος υπάλληλος (πρώην πασόκος), έντονα πολιτικοποιημένος,  είχε γίνει αγαναΧτιστής, και εκείνο το διάστημα είχε προσχωρήσει και αυτός στον Σύριζα, μιας και οι σαμαροβενιζέλοι μας ρουφούσαν το αίμα με μπουρί. Έτσι έλεγε, και μάλιστα εμένα προδότη με ανέβαζε, γκεσταπίτη με κατέβαζε, αφού δεν μπορούσα ή δεν ήθελα να συμμεριστώ το όραμα του Αλέξη για μια ελεύθερη Ελλάδα, χωρίς πάτρωνες, και χωρίς τοκογλυφικά χρέη.





Μάλιστα, ο βασικός λόγος που είχαμε σκοτωθεί τότε με τον Σάκη, ήταν η εμμονή του να ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ φόρους και διόδια, ούτε τις δόσεις του στεγαστικού του, αφού «δεν τους χρωστάμε αλλά μας χρωστάνε» και άλλα τέτοια κουλά που διαφήμιζε ο Μπαρουφάκης, και εν πάση περιπτώσει όταν θα έρχονταν ο σύριζα στα πράγματα, όλα αυτά θα ήταν παρελθόν. Όταν του επεσήμαινα ότι αυτά είναι παπαριές, κι ότι κάποτε θα τον πληρώσει πανάκριβα τον λογαριασμό, γύριζε το μάτι του και ήταν έτοιμος να με καρυδώσει…



Εν πάση περιπτώσει, κόψαμε παρτίδες, και όπως κατά καιρούς μάθαινα, όλα αυτά τα χρόνια που μεσολάβησαν, ειδικά μετά την μνημονιακή στροφή του Αλέξη και τον σύριζα στα τέσσερα, ο Σάκης, αντί να έρθει να μου ζητήσει συγγνώμη γονατιστός (στα τέσσερα) είχε γίνει, μου λέγανε, πούρος κομμΟνιστής, εντασσόμενος μάλιστα στον ΑΝΤΑΡΣΥΑ!!!!!
Τον πέτυχα λοιπόν σήμερα το πρωί, κι αμέσως για να τον τσιτώσω τον ρώτησα αν συμμετείχε στην πρόσφατη διαδήλωση του ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τα μπουρκίνι και τις μπούρκες….
«Να πα να γαμ…εί κι ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ, και τα μπουρκίνια, και όλο το σκυλολόι» μου απάντησε εκνευρισμένος, σημειώνοντας πως είναι τόσο απογοητευμένος πια που δεν ασχολείται καθόλου μα καθόλου με την πολιτική. Ποιος; Ο Σάκης, που μεγάλωσε με μια ντουντούκα στο χέρι, και που μοίραζε από μικρός ψηφοδέλτια του Καστανίδη για να διοριστεί στο δημόσιο.
«Όλοι τους είναι ίδιοι. Προδότες. Δεν υπάρχει φως πουθενά. Ποιος σύριζα, ποιο ΚΚΕ, και ποια Κωνσταντοπούλου… τελείωσε Να πα να ψοφήσουν όλοι τους…».
Μου έκανε εντύπωση αυτή η στάση του Σάκη, κυρίως διότι από νεαρό παιδί που τον ήξερα ήταν πάντοτε (έστω και στρεβλά) πολιτικοποιημένος, και αριστερός (στον βαθμό που μπορεί ένας νεοέλληνας να είναι αριστερός). Οπότε, με το να σιχαθεί κι αυτός την πολιτική και τα κόμματα, κάτι σημαίνει. Τι ακριβώς; Ότι αυτό που ήθελε ο Αλέξης (και οι όποιοι χειριστές του) το πέτυχε. Να απαξιωθεί δηλαδή η πολιτική, και η αριστερά στην Ελλάδα, οπότε να επέλθει πιο εύκολα το καθεστώς που ονειρεύονται κάποιοι, χωρίς να ανοίξει ρουθούνι.
Έτσι, εκτός από τους σημερινούς εικοσάρηδες και τριαντάρηδες, που νομίζουν ότι η αριστερά είναι η υπεράσπιση του μπάχαλου, της λαθρομετανάστευσης, και του δημοσίου, και που φάγανε τις αυταπάτες του Αλέξη στην μάπα, έχουμε τώρα και τους πενηντάρηδες, που παύουν να ασχολούνται με την πολιτική γενικώς.
Άρα ποιος βγαίνει κερδισμένος απ όλη αυτήν υπόθεση; Τα αέναα συμφέροντα που διαχρονικά μας κυβερνούν σε παγκόσμιο επίπεδο, και που μας θέλουν πνευματικά ζόμπι προκειμένου να κάνουν τις δουλειές τους ανενόχλητα.
Τώρα, αν ο Αλέξης είναι συνειδητά πράκτορας, ή απλά ο χρήσιμος ηλίθιος αυτού του μυστικού κονκλάβιου δεν το γνωρίζω, πάντως η αποστολή του εξετελέσθη και με το παραπάνω.
Διότι πέτυχε στην πολιτική αυτό που πέτυχε και σε άλλους τομείς. Δείτε για παράδειγμα τη καταστροφή που επέφερε ο «κρατιστής» σύριζα στην δημόσια υγεία τους, όπου τους  μόνους που εξυπηρετεί αυτό το μπάχαλο είναι τα ιδιωτικά ιατρικά κέντρα και τους ιδιώτες εργολάβους της υγείας. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με την δημόσια παιδεία του Φίλη, που κάνει τα ιδιωτικά σχολεία ακόμη πιο περιζήτητα, και με την δημόσια ασφάλεια του Τόσκα που κάνει τις εταιρίες σεκιούριτι να τρίβουν τα χέρια τους. Για να μην αναφερθώ στην λαθρομετανάστευση που αποτελεί βούτυρο στο ψωμί των επιτήδειων ΜΚΟτζήδων, αλλά και των ουρακοτάγκων της Χρυσής Αυγής (την χρυσή εφεδρεία θα έλεγα του σύριζα).
Αυτό πέτυχε ο Αλέξης. Συνειδητά ή όχι, θα μας το πει ο ιστορικός του μέλλοντος. Μέχρι  τότε τα κεφάλια μέσα, και ότι πει η Σβίγγου, ο Καρανίκας, ο Χρυσόγονος, και η Γιδοβασίλη. Διότι να τα λέμε αυτά, στη δημοκρατία του σύριζα ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει, και να κάνει ότι ακριβώς του λένε…

Strange Attractor

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου